• 0
 ≫ 

Zakerberg ostao bez najbliže saradnice: Žena koja je s njim napravila Fejsbuk dala ostavku

 ≫ 

Šeril Sendberg se pridružila Fejsbuku tokom 2008. godine kao druga osoba kompanije

  • 0
Meta COO Sheryl Sandberg, Šeril Sandberg Foto: Profimedia/AFP/Lino Mirgeler

Šeril Sendberg dala je otkaz na mesto operativnog direktora kompanije Meta, ranije poznate pod nazivom Fejsbuk, navodi Cnbc.

Sendberg se pridružila Fejsbuku tokom 2008. godine kao druga osoba kompanije, odmah iza osnivača Marka Zakerberga i pomogla da se Fejsbuk pretvori u moćnog oglašivača i jednu od najmoćnijih kompanija u tehnološkom svetu, s prihodom u jednom trenutku i do jedne milijarde dolara.

Na njeno mesto ove jeseni doći će Havijer Olivan, dosadašnji direktor zadužen za razvoj. Šeril Sendberg će nastaviti da bude aktivna u bordu direktora.

Iako su Zakerberg i drugi direktori morali tokom protekle tri godine da svedoče pred Kongresom zbog raznih optužbi, Sendbergova je izbegla toliku pažnju javnosti. Pre Fejsbuka radila je u Klintonovoj administraciji, u ministarstvu finasija, a potom se 2001. godine pridružila Guglu. Pre sedam godina, iznenada joj je preminuo suprug Dejv Goldberg.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>