• 1

Kako do rešavanja pitanja nelegalne trgovine u regionu?

Konferencija je okupila predstavnike inspekcijskih organa, carinskih organa, kao i policijskih organa i drugih resornih aktera

  • 1
Komore

Foto: Ustupljena fotografija

Da li se zemlje regiona suočavaju sa istim izazovima kada je u pitanju borba protiv nelegalne trgovine, koje su specifičnosti nelegalne trgovine preko interneta, da li je rešenje u međuresornoj i međudržavnoj saradnji, kao i saradnji sa privredom i koji su potencijali daljeg razvoja i unapređenja u ovom domenu, ključne su teme „Regionalne konferencije o suzbijanju nelegalne trgovine“ održane od 30. maja do 1. juna u Crnoj Gori.

Konferencija je okupila predstavnike inspekcijskih organa, carinskih organa, kao i policijskih organa i drugih resornih aktera u čijoj su nadležnosti suzbijanje nelegalne trgovine i zaštita prava intelektualne svojine, kao i predstavnike privrede, iz četiri države - Republike Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Ovom prilikom razmenjene su najbolje prakse u sprovođenju i koordinaciji nadzora nad sivom ekonomijom, podeljena iskustva javno-privatne saradnje na putu suzbijanja nelegalne trgovine, kao i razmotreni potencijali daljeg razvoja međudržavne saradnje.

„Bolja saradnja između državnih organa, kao i država i privreda regiona, sa ciljem suzbijanja nelegalne trgovine jedan je od prioriteta u kreiranju stabilnog poslovnog okruženja neophodnog za uspešnu realizaciju postojećih i privlačenje novih investicija“ – naglasila je Amalija Pavić, zamenica izvršne direktorke AmCham-a Srbija dodajući:

„Ova konferencija bila je odlična prilika da se razmene najbolje prakse između nadležnih organa, da se oni povežu, te istaknu svetli primeri saradnje države i privrede, koji daju odlične rezultate. AmCham Srbija i AmCham Crna Gora ponosni su na činjenicu da smo okupljajući nadležne institucije iz regiona dali zamajac njihovoj bližoj saradnji.“

„Američke privredne komore u regionu blisko sarađuju po velikom broju pitanja, jer su nam i izazovi, ali i težnje ka boljem poslovnom okruženju zajednički. Ova konferencija je bila odlična prilika da se razmene najbolje prakse između nadležnih organa, da se oni povežu i da se istaknu svetli primeri saradnje države i privrede, koji daju odlične rezultate. AmCham Srbija i AmCham Crna Gora su ponosni na činjenicu da smo okupljajući nadležne institucije iz regiona dali zamajac njihovoj bližoj saradnji“ - naglasio je Marko Miročević, Izvršni direktor AmCham-a Crna Gora.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>