• 3
 ≫ 

Žena je ženi najvažnija: Svečano otvoren treći samit žena lidera regiona

 ≫ 

"Jako je važno raditi na kontinuiranoj edukaciji naših žena i omogućiti im pristup informacijama, tehnološki ih opremiti i upoznati sa svim kreditnim linijama za pokretanje svog posla"

  • 3
samit zena lidera

Samit žena lidera

Danas je na Fruškoj Gori uz prisustvo preko 200 žena iz celog regiona i preko 50 vrhunskih predavača svečano otvoren treći po redu „Samit žena lidera“ sa temom “Future is Now”, a sve u cilju međusobnog osnaživanja žena i razmene znanja i iskustava sa vrhunskim predavačima iz različitih oblasti.

“Samit je prilika da se žene u biznisu upoznaju sa najnovijim trendovima u poslovanju i međusobno povežu u cilju stvaranja boljih uslova za svoj profesionalni razvoj i doprinos napretku čitavog društva”, ističe Danijela Golić, osnivač Samita žena lidera

 

„Žene su nebrojeno puta dokazale da njihove liderske kompetencije vrede na tržištu rada, ali je rodni jaz i dalje prisutan u svim društvenim segmentima, pa i u poslovnom svetu. Stopa zaposlenosti žena manja je od stope zaposlenosti muškaraca, a među osnivačima preduzeća je samo 31% preduzetnica-osnivačica u našoj zemlji. Zbog toga je održavanje događaja kao što je ovaj, koji ima za cilj osnaživanje i žena iz sveta biznisa, veoma važan zarad razmene iskustva, međusobne inspiracije i novih ideja za razvoj rodne ravnopravnosti u našem društvu“, naglasila je Jelena Milenković - Orlić, pomoćnica ministra za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti istakla je da je međusobna podrška žena između sebe izuzetno važna i da svaka žena treba da nađe bar jednu drugu ženu kojoj će pomoći svojim savetom ili znanjem da bude bolja i snažnija.

Samit je svečano otvorila Jelena Milenković - Orlić, pomoćnica ministra za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija rečima:

Samit žena lidera

„Žene su nebrojeno puta dokazale da njihove liderske kompetencije vrede na tržištu rada, ali je rodni jaz i dalje prisutan u svim društvenim segmentima, pa i u poslovnom svetu. Stopa zaposlenosti žena manja je od stope zaposlenosti muškaraca, a među osnivačima preduzeća je samo 31% preduzetnica-osnivačica u našoj zemlji. Zbog toga je održavanje događaja kao što je ovaj, koji ima za cilj osnaživanje i žena iz sveta biznisa, veoma važan zarad razmene iskustva, međusobne inspiracije i novih ideja za razvoj rodne ravnopravnosti u našem društvu“, naglasila je Jelena Milenković Orlić, pomoćnica ministra za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Prema rečima Danijele Golić, osnivača Samita žena lidera, ovogodišnji događaj je prilika da se žene u biznisu upoznaju sa najnovijim trendovima u poslovanju, pronađu inspiraciju za svoje nove poduhvate i na tom putu međusobno povežu, jer nam sadašnjost pruža prilike koje ne treba propustiti. Golić je ovom prilikom izjavila:

“Mi žene lideri imamo parvo, a i obavezu da uklonimo naše unutrašnje barijere, jer onog momenta kada uspemo da ih uklonimo, naši rezultati će biti takvi da ruše sve spoljašnje barijere. Samit žena lidera će sve naše buduće aktivnosti usmeriti na to da osnažimo naša uverenja - da umemo, da možemo i da zaslužujemo više”, istakla je Golić.

Prisutnima se obratila i poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković koja je istakla da je žena ženi najvažnija:

“Svaka žena koja ima privilegiju da utiče i svoje znanje podeli sa drugim ženama, treba da učini sve što može da bar jednu ženu iz svog okruženja pokrene na akciju i pomogne joj na putu osnaživanja i savladavanju životnih prepreka. Ova podrška u odsudnom trenutku je ključna! Samit žena lidera je idealno mesto za povezivanje ovakvih žena koje imaju da ponude nešto jedna drugoj”, zaključila je Janković.

Neke od cenjenih učesnica i govornica na Samitu pored Jelene Milenković – Orlić i Brankice Janković su i Ana Divac - suosnivač Fondacije Ana i Vlade Divac; Marija Ilić - predsednica upravnog odbora Asocijacije industrije video igara Srbije; Tanja Kuzman, PWC - Direktorka za digitalna rešenja, Start Up i inovacije; Katarina Subotić, Izvršni direktor za prodaju Telekom Srbija; Irina Nišavić, Menadžerka eksterene komunikacije u Microsoft Razvojnom centru Srbija; Manja Bogićević osnivač i izvršni direktor Kagera Ai; Dušica Lukić, suosnivač i menadžer proizvoda Joberty; Diana Gligorijević - suosnivač Telegroup sistema, Nataša Škrbic iz Inicijative Digitalna Srbija ... kao i mnoge druge.

Među specijalnim gostima biće i član Kuće slavnih, jedan od naših najboljih odbojkaša – Vladimir Grbić koji će učestvovati na panelu sa džentlmenima.

Među brojnim atraktivnim temama biće: inovativne metode finansiranja poput “Biznis anđela” i načinu na koji mogu da finansiraju kompanije koje vode žene; upoznaćemo se sa pojmom NFT-a - jedinstvene virtuelne valute, koja ima potencijal da promeni način na koji konzumiramo sadržaj, način na koji zarađujemo ali i trošimo novac i dokazujemo svoj identitet; govorićemo o uspešnom rukovođenju i budućnosti interneta, dok je drugi dan posvećen medijima - kako oni doprinose i pružaju podršku ženskom stvaralaštvu, PR-u, kao i razvoju startup ekosistema.

Verujem da je naša uloga da prepoznamo i investiramo u one ideje, poslovanja i žene koje počinju ili su u fazi rasta i razvoja i damo priliku novoj generaciji mladih liderki“, istakla je Danijela Golić koja veruje da će i treći Samit biti predvodnik u inovacijama i doneti nove prilike za jačanje poslovnih žena Srbije i regiona.

U okviru organizacije “Samit žena lidera” pokrenuta je i „Akademija Samita žena lidera“ kroz koju je prošlo preko 300 polaznica, „Biznis mentor program” koji se odvija već drugu godinu za redom kao i brojne edukacije i networking sesije.

Video: Dolores je mama i preduzetnica: Okrenite fokus na sebe i znajte da to nije sebično

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>