• 2

Brnabić danas u Beogradu sa predstavnicima Fijata: Ima li pomaka u dogovoru?

Radnici su juče, 2. juna, održali jednosatni protest

  • 2
Ana Brnabić Ana Brnabić / Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, sastala se danas u našoj prestonici sa predstavnicima Fijata, koji kažu da očekuju značajane pomake od tog razgovora.

Kako je prethodno rekla, u Kragujevcu ima 2.016 radnika, od kojih će oko 500 radnika ostati i za tranzicioni period da pomognu.

Pre početka sastanka, jedan od predstavnika sindikata zaposlenih u Fijatu, Zoran Mirković, rekao je da očekuju da se "ova saga završi", do dođe do "krupnog pomaka", neke finalizacije i dogovora. Dodao je da je premijerka tražila četiri dana bez protesta, što će biti ispoštovano, i neće biti protesta do utorka, ali, kako je rekao - ako do tada ništa ne bude dogovreno, već od srede najavljuje proteste.

Mirković je ponovio da je suština sindikalnih zahteva da odlazak radnika iz Fijata bude isključivo na dobrovoljnoj osnovi. Dodao je da je "Stelantis" toliko novca dobio od države, da ne bi sada smeo da otpušta radnike. Sastanku u Vladi Srbije, prisustvuje i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Inače, radnici su juče, 2. juna, održali jednosatni protest, a premijerka im je zahvalila na tome što su bili fer i nisu blokirali fabriku.

Mimo toga, Brnabić je rekla da je posle teškog i iskrenog sastanka sa sindikatima i radnicima, Vlada Srbije već u ponedeljak uradila ono što je dogovoreno i uključila se u razgovore oko rešavanja problema.

Video: Radnici Fijata: Čekamo socijalni program, nema otkaza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>