• 0

Nelt Grupa objavila Izveštaj o održivom poslovanju za 2020/21.

Ubrzana transformacija uz održive prakse

  • 0
Nelt grupa

Foto: Nelt grupa

Nelt Grupa, jedan od najvećih domaćih poslovnih sistema, predstavila je u prostorijama Privredne komore Srbije Izveštaj o održivom poslovanju za 2020/21, pod nazivom "Kontinuitet, stabilnost, agilnost". Ovo je četvrti izveštaj kompanije, koja od 2014. godine transparentno komunicira o svom poslovanju po globalnom metodološkom standardu – Global Reporting Initiative (GRI).

U prethodne dve godine, u periodu obeleženom Covid pandemijom, kompanija je pokazala snažnu posvećenost zdravlju i bezbednosti zaposlenih, kao i njihovom razvoju i profesionalnom usavršavanju, dok je zajednicama na tržištima na kojima posluje donirala preko 350.000 evra.

-Održivost je svojevrstan društveni dogovor, ali i odgovor naprednih kompanija i država na rastuće izazove – tržišne, energetske, ekološke, socijalne. Nelt Grupa, poslujući odgovorno u zemlji i svetu, braneći boje srpske privrede na dva kontinenta, opravdava ulogu regionalnog lidera, a posvećenost održivosti dodatno jača njen imidž, tržišnu vrednost i poverenje koje uživa u zajednici - istakao je predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež povodom predstavljanja Izveštaja o održivom poslovanju kompanije Nelt.

Nelt grupa

Foto: Nelt grupa

Nelt Grupa se konstantno transformiše i inovira svoje poslovanje. Primarni ciljevi ovih procesa su digitalizacija poslovanja, okrenutost ka kupcima i klijentima kroz povećanje efikasnosti, ali i optimizacija korišćenja resursa i smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu.

-Pokazali smo da smo održiv sistem na čiju podršku mogu računati zaposleni i šira društvena zajednica, kao i da smo agilna kompanija, koja se brzo prilagođava i konstantno radi na usavršavanju poslovnih procesa. Dobar pokazatelj su naši prihodi, koji su prvi put u 2021. premašili milijardu evra - izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.

Nelt grupa

Foto: Nelt grupa

-Strategija i dugoročna održivost kompanije bazirane su na daljim investicijama u ljude i diversifikaciji portfolija brendova i usluga - ističe Jelić.

Nelt Grupa posluje u Evropi i Africi, na 12 tržišta, na kojima u 18 kompanija zapošljava više od 4.000 ljudi. Nedavno je usvojila trogodišnju strategiju Accelerate 2025, kojom fokus stavlja na zdravu organizaciju, korporativne vrednosti, infrastrukturu i tehnologiju.

Kompletan Izveštaj o održivom poslovanju možete pronaći na stranici nelt.com/izvestaji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>