• 1
 ≫ 

Vučić: Završili smo razgovore s Mađarima oko skladištenja gasa

 ≫ 

Predsednik Srbije danas je u Vranju

  • 1
Aleksandar Vučić, Viktor Orban,Novosadski sajam , Novi Sad Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

- Kad čujete šta kažu iz Goldman Saksa, Ilon Mask i drugi... Svi se plaše da dolazi nešto poput Savršene oluje, mnogo teško vreme dolazi - rekao je predsednik Srbije danas u Vranju.

Kako kaže, "danas su završeni razgovori sa mađarskom stranom oko sladištenja velikih količina gasa".

- Dogovorili smo gotovo sve detalje. Za 15-20 dana bi trebalo da krenemo da upumpavamo srpski gas u mađarska skladišta. To znači 10% više sigurnosti za zimu, kao što vidite kupujemo i ugalj sa strane, zimi nam treba i 95.000 tona uglja - dodao je.

Vučić kaže i da "još nismo dobili odluku, zvanično objavljenu, za novi paket sankcija oko nafte, da vidimo gde smo tu mi, osim što nafta i dalje raste".

- Ranije smo najviše uvozili iračke nafte, ali se to promenilo u prethodna tri meseca, jer je ruska nafta jeftinija. Imamo pola godine da se prilagodimo, ali to dolazi na jesen, u najgore vreme - rekao je.

Vučić je dalje rekao da je važno da se pre kraja jula formira vlada, kako bi se znalo gde stojimo. "Ovo sve će da nam iziskuje novih milijardu i više rashoda, neočekivanog. Ono što je dobro je da imamo niži deficit od očekivanog, za 300 i nešto miliona", rekao je.

Video: Vučić: Žitarice ne možete držati samo u držvanim silosima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>