• 8
 ≫ 

Vučić poreskim obveznicama: Platite porez državi, nema pardona

 ≫ 

Hoću da podignem stepen odgovornosti za plaćanje poreza - rekao je Vučić.

  • 8

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas sportskim klubovima, vlasnicima ekskluzivnih restorana i klubova, kao i svima drugima koji duguju državi da plate porez i da tu nema nikakvog pardona.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše problem oko dugovanja za porez na koji je juče sam ukazao i to što su se u međuvremenu pojedini prozvani oglasili da nemaju dugove.

Izgleda da niko ne duguje, ne želim nikoga da krivim za bilo šta, samo hoću da podignem stepen odgovornosti za plaćanje poreza, rekao je Vučić.

- Ako imate tolike prihode i ako ste toliko jaki i svi tolike armije navijača, lepo platite porez državi. Ne smeta nam, zarađujte milione, bićemo srećni, ali platite porez državi, koji je nesporan i neću da pričam više koliko puta vam je pomognuto na različite načine. Dosta više - platite porez - poručio je predsednik.

Takođe, istakao je da nema pardona po tom pitanju.

- Nema pardona po tom pitanju i ni prema kome, pa videli ste u Beogradu najpoznatiji i najekskluzivniji klubovi i splavovi su zatvoreni, zamislite kakva je ludnica u Poreskoj upravi i pojedinim ministarstvima. Srećom mene niko ne sme da zove. Neki su mi poznanici, čak i prijatelji koji drže deo tih klubova i splavova, ali srećom ne smeju da me pozovu. Imaju stotine hiljada, da ne kažem milione dinara, dnevni prihod a prijavili su nula. E to znači da si nam ukrao 10, 15 ili 20 penzija dnevno - poručio je Vučić.

Kaže i da neki ljudi neće da traže fiskalni račun u restoranu, pa poručio:

- Kada mu nisi tražio, pa njemu si dao da se bogati na račun tvog deteta. Neka se naljuti na mene ko god hoće, jer taj fiskalni račun kada uzmete njime ste platili ovaj autoput. Moramo da naučimo ljude da je porez nešto što je najvažnije i da ne živimo više u socijalističkom smaoupravljanju i da država ne može više da rešava sve probleme

Dodaje da svi treba da traže fisklani račun.

- Da možemo da vidimo da li smo konačno u sistemu eFakture ili nismo i da li smo to uradili kroz državne institucije... Kako je moguće da je Parking servis u Beogradu ili Novog Sadu kasnio sa tim i kako je moguće da su kasnile neke druge državne institucije i organi uprave sa tim, a pogotovo što su sada u toku velike i važne fiskalne poreske reforme - zapitao je Vučić.

Ističe da kada neko ne traži fiskalni račun tako pomaže nekom da se nelegalno ili lopovski bogati, pošto je to što duguje državi već uračunao u tu cenu i uzima bukvalno od svakog našeg deteta.

- Zbog čega to radite, i onako ste milioneri, nema pardona, sada imamo sistem - poručio je Vučic.

Kako je pojasnio sada postoji tabla i svako ko je poreski obveznik ima boju - crvena, narandžasta, žuta, zelena... gde se vidi da li određeni obveznik ima prihode tog dana ili ne.

- Tako da danas imamo najbolji mogući sistem, kao što imaju Nemačka, Austrija i druge zemlje. Moramo da zaboravimo na te priče, kako je najlepše kada si dužan državi. Ali nisi tako dužan državi već građanima - poručio je Vučić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    3. jun 2022 | 16:53

    Obicna raja placa,ali ovi tvoji "biznismeni" nesto zabusavaju...

  • Kalabic

    3. jun 2022 | 17:07

    Ko placa porez za vile u koje se baskare politicare?Sta ce njima tolike zgrade sram ih bilo.

  • Gruja

    3. jun 2022 | 16:48

    Pola Beograda ne placa porez, zato nas u provincijama inspekcija maltretira i lupa kazne za svaku glupost.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>