• 0

Objavljen Maskov mejl o otpuštanjima: Akcije pale 9%, a Bajden za to vreme hvali Tesline rivale

"Ford povećava svoja ulaganja u proizvodnju novih električnih vozila, sa 6.000 novih sindikalnih radnika", jedan je od argumenata predsednika SAD, kao odgovor na pitanje kako tumači Maskov pesimizam

  • 0
Elon Musk Ilon Mask Twitter Tviter

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Pre neki dan je svetom odjeknula vest da Ilon Mask, čini se, gubi optimizam po pitanju zarade i uspešnosti svoje kompanije Tesla u ovoj godini.

Njegova izjava o "super lošem osećaju" i neophodnosti da se smanji broj radnika u gigantu za e-vozila, odmah se odrazila na stanje na berzi.

Naime, akcije Tesle su pale 9% u petak, nakon izveštavanja Rojtersa.

Naime, CEO Tesle je, zapravo, rekao da ima "super loš osećaj" i da hoće da ukine oko 10% poslova na tržištu električnih vozila - u taj mejl, pod nazivom "Pauza za zapošljavanje širom sveta" ("Pause all hiring worldwide), imao je uvid i Rojters.

Predsednik SAD Džo Bajden je u petak, upitan o Maskovim negativnim ekonomskim izgledima nakon što su izašle vesti o Teslinom smanjenju broja zaposlenih, rekao da "dok Mask govori o ekonomskim strahovima i smanjenjima, Ford povećava svoja ulaganja u proizvodnju novih električnih vozila, sa 6.000 novih sindikalnih radnika na Srednjem zapadu".

On je takođe pohvalio i nekadašnji Krajsler, sada Stelantis, za slična ulaganja u proizvodnju električnih vozila u SAD i Intel za otvaranje 20.000 novih radnih mesta u proizvodnji kompjuterskih čipova.

Istovremeno, CNBC je objavio Maskov mejl upućen svima, u kojem se pominje smanjenje radne snage, a koji prenosimo u originalnom obliku, tj. na engleskom jeziku.

"To: Everybody

Subject: Headcount Reduction

Date: Friday, June 3, 2022

Tesla will be reducing salaried headcount by 10% as we have become overstaffed in many areas. Note this does not apply to anyone actually building cars, battery packs or installing solar. Hourly headcount will increase.

Elon"

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>