• 0

Lego nije napustio Rusiju, ali je "žrtva" sankcija i rata: Zaliha nema, a cene proizvoda porasle

Lego prodavnice su prinuđene da obustave rad u Rusiji, zbog nedostatka zaliha

  • 0
LEGO, kompanija, logo, otvaranje prodavnice Foto: Tanjug/AP

Nekoliko sertifikovanih Lego prodavnica u Rusiji obustavilo je rad zbog nedostatka zaliha, rekla je za RIA Novosti ranije ove nedelje "Inventiv Retail Group"-a, koja upravlja tim objektima u Rusiji.

"Rad nekih od naših prodavnica je zaista privremeno obustavljen zbog izostanka isporuka Lego proizvoda u Rusiju", navodi se u poruci kompanije. Ipak, Lego nije zvanično obustavio operacije u zemlji, za razliku od brojnih drugih brendova koji su napustili Rusiju u poslednja tri meseca, zbog napada na Ukrajinu.

Međutim, početkom marta, danska novinska agencija finans.dk izvestila je da je proizvođač igračaka zaustavio sve isporuke svojih proizvoda ruskim prodavnicama "u svetlu sankcija i nepredvidljive situacije", pozivajući se na portparola Lego-a.

Rusija je, inače, jedno od najvećih prodajnih tržišta za ovu kompaniju, sa 81 prodavnicom širom zemlje. Neke radnje i dalje rade, ali su cene podignute.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>