• 0

"Gasite svetla, manje gledajte TV": Ovo su apeli vlade Japana, dok zemlja nastoji da uštedi struju

U toku su i pripreme za ponovno pokretanje termoelektrana koje ne rade

  • 0
televizija televizor

Foto: Unsplash/Glenn Carstens-Peters

Japan pojačava apele građanima i kompanijama da štede električnu energiju, u trenutku kada se nacija suočava sa letnjim smanjenjem snabdevanja energijom i eskalacijom troškova uvoza goriva, dok jen pada.

Vlada premijera Fumija Kišide sazvala je prvi nacionalni sastanak u pet godina, posvećen razmatranju izgleda električne energije dok se zemlja priprema za ograničeno snabdevanje tokom narednih meseci i tokom zime, prema informacijama ministarstva trgovine.

"Želeli bismo da domaćinstva i preduzeća urade ono što mogu, na primer, da ugase svetlo u prostorijama gde ne borave i u hodnicima, kao i da smanje temperaturu frižidera", rečeno je. Od stanovnika Tokija je prošlog meseca zatraženo da smanje potrošnju električne energije i preduzimanjem koraka kao što je gledanje televizije sat vremena manje dnevno, ili kao što je opcija isključivanja funkcija grejanja na dasci WS šolje.

U toku su pripreme za ponovno pokretanje termoelektrana koje ne rade i kako bi se pomoglo operatorima mreže - da nesmetano započnu planirane prekide, ako je potrebno. Zvaničnici će takođe proširiti napore da promovišu mere štednje energije među domaćinstvima.

Vlada Japana bi trebalo da pojača učešće u nabavci goriva iz inostranstva, posebno tečnog prirodnog gasa. Severni i istočni Japan, takođe, imaju 50% šanse za temperaturu veću od normalne između juna i avgusta, što preti da poveća pritisak na elektroenergetsku mrežu.

Video: Za dugoročni prosperitet u Srbiji neophodne veće investicije u ljudski razvoj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>