• 0

Direktor koji je otpustio 900 ljudi preko Zuma, sada se suočava s tužbom: Ovo je razlog

Garg je, navodi se, pogrešno predstavio izjave Better.com-a kako bi osigurao da napredak spajanja s drugom kompanijom

  • 0
Zoom Foto: Shutterstock

Višal Garg, CEO kompanije Better.com koji je otpustio 900 zaposlenih preko Zoom-a, i to neposredno pre Božića, tužen je od strane nekadašnjeg direktora zbog navodnog obmanjivanja investitora.

Kompanija koju podržava SoftBank pristala je na spajanje od 7,7 milijardi dolara sa firmom za blanko čekove, kako bi postala javna pre nešto više od godinu dana, ali takozvani SPAC ugovor tek treba da se zaključi.

Od tada, Gargova javna kontroverza — i porast hipotekarnih stopa — naštetili su imidžu i poslovanju kompanije. Sara Pirs, bivša izvršna potpredsednica za prodaju i operacije u kompaniji, tvrdila je u tužbi da je Garg pogrešno predstavio izjave Better.com-a kako bi osigurao da spajanje napreduje.

On se plašio da će investitori povući sporazum o spajanju zbog pogoršanja finansijskog stanja Better.com-a, tvrdi Pirs. Ona tuži i Garg i Better.com zbog davanja lažnih izjava investitorima o finansijskim izgledima i učinku digitalne hipotekarne firme.

Advokat Better.com-a je rekao da su tužbe "bez osnova", a SoftBank (SFTBF) nije odmah odgovorio na zahtev za komentar. Pirsova je u tužbi, podnetoj u utorak američkom okružnom sudu, rekla da je izbačena sa svoje uloge u februaru u znak odmazde, zbog izražavanja zabrinutosti oko sporazuma. Ona sada traži finansijsku kompenzaciju.

Video: Advokat imao sastanak preko Zoom-a, pa mu pobrljavila aplikacija: Ja nisam mačka

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>