• 0

Održan 12. HSE Forum izvođača u Novom Sadu

NIS i partneri nastavljaju da unapređuju bezbednost na radu

  • 0
NIS

Ivan Dmitriev/ Foto: NIS

Kompanija NIS nastavila je da, u saradnji sa svojim izvođačima i ostalim partnerima, unapređuje prakse i razmenjuje iskustva u oblasti bezbednosti na radu i u tom cilju je u Poslovnom centru u Novom Sadu održala 12. HSE Forum izvođača.

Ovom skupu prisustvovalo je gotovo 300 učesnika, među kojima su bili predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije - Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, Inspektorata za rad, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, kompanija sa kojima NIS sarađuje, kao i zaposleni NIS-a.

Cilj skupa bilo je podizanje svesti o potrebi doslednog sprovođenja bezbednosnih pravila na svim lokacijama NIS-a, razmena najboljih iskustava i praksi u ovoj oblasti i zajednički rad na primeni HSE pravila. Svestan značaja ovakvih manifestacija, NIS će i nadalje nastaviti sa organizacijom HSE foruma kako bi doprineo daljem razvoju kulture bezbednosti na radu u našoj zemlji.

NIS

Foto: NIS

Forum je otvorio Ivan Dmitriev, direktor Funkcije za HSE, koji je kazao da su za kompaniju NIS bezbednost na radu i zaštita životne sredine "apsolutni prioritet, ali i integralni deo svakog radnog procesa".

-U ovoj oblasti imamo najambiciozniji cilj – radne procese bez povreda i negativnog uticaja na životnu sredinu. Verujemo da je taj cilj moguće postići i aktivno radimo na njegovom ostvarenju. Bez obzira koliko smo mu posvećeni unutar kompanije, svesni smo da ga ne možemo dostići bez naših partnera i izvođača. Zbog toga, sa aspekta bezbednosti, odgovornosti i statistike, ne pravimo razliku između naših zaposlenih i zaposlenih naših saradnika - rekao je Dmitriev.

Tokom skupa partneri kompanije su informisani o novim HSE zahtevima proisteklim iz Programa Štit bezbednosti KARKAS i novim Zlatnim HSE pravilima NIS-a kojima se unapređuje bezbednost na radu.

NIS posvećuje veliku pažnju ovoj oblasti o čemu svedoči i činjenica da je kompanija poslednje dve godine dobitnik nacionalnog priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u kategoriji Povelja "28. april" koje dodeljuje Uprava za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>