• 0
 ≫ 

Nekada Mekdonalds, a sada ovako: Lanac brze hrane u Rusiji dobio novo ime, a menja i cene

 ≫ 

Pre nešto manje od mesec dana otkriveno je da će američki gigant u Rusiji, i zvanično, nastaviti da posluje pod novim brendom

  • 0
Mc Donald, Mek Donald, hamburger Foto: Shutterstock

Rusi su se nedavno - zvanično i trajno - oprostili od popularnog američkog restorana brze hrane, Mekdonaldsa, čija su specijalnost hamburgeri.

Ovaj div je jedan u nizu među onima koji su napustili Rusiji otkako je ta zemlja napala Ukrajinu, 24. februara.

Dugo se spekulisalo šta će biti s Mekom, simbolom otvaranje Rusije prema Zapadu, a pre neki dan je otkriven i novi logo. Naime, Mekdonalds je prodao svoje restorane u Rusiji preduzetniku Aleksandru Govoru.

Pre nešto manje od mesec dana otkriveno je da će poznati lanac, dakle, nastaviti da posluje pod novim brendom. Novi logo, rekli bismo, ni po čemu ne asocira na stari, a čini se da i naziv nema dodirnih tačaka sa kultnim imenom kompanije.

Agencija AFP News je danas objavila da će se nekadašnji Mekdonalds u Rusiji sada zvati "Vkusno i tochka", odnosno "Ukusno i tačka".

Naslednik Mekdonaldsa u Rusiji planira da promeni cene u bliskoj budućnosti, ali će one biti pristupačne, rekao je novinarima generalni direktor Oleg Paroev. "U pogledu cena, da, planiramo da one budu pristupačne za sve potrošače, a u dogledno vreme, naravno, planiramo da ih promenimo", kazao je.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>