• 0

Jedan od najprometnijih svetskih aerodroma ponovo radi punom parom

Prva avio-kompanija koja će nastaviti letove sa Terminala 4 biće Katar ervejz

  • 0
Heathrow Airport, Hitrou aerodrom, aerodrom, putnici, maske, terminal, torba, kofer, prtljag, putovanja Heathrow / Foto: Tanjug/AP

Broj putnika na aerodromu Hitrou nastavlja da raste, dok se oporavlja od pandemije. Oko 5,3 miliona ljudi putovalo je kroz centar zapadnog Londona u maju - što je povećanje od 1,1 milion u odnosu na mart.

To predstavlja povećanje za skoro osam puta u odnosu na prošlu godinu, kada su u Velikoj Britaniji bila na snazi ograničenja putovanja zbog kovida-19. Terminal 4, koji je zatvoren zbog krize, ponovo se otvara u utorak uoči letnjeg špica, piše BBC.

Tradicionalno, taj terminal je bio dom mnogih bliskoistočnih operatora i ruskog prevoznika Aeroflot - čije su usluge suspendovane zbog sankcija uvedenih nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Prva avio-kompanija koja će nastaviti letove sa Terminala 4 biće Katar ervejz, a zatim još oko 30 njih, uključujući Saudijsku Arabiju erlajns, Etihad ervejz i Korean Er. Hitrou je jedan od nekoliko britanskih aerodroma na kojima se poslednjih nedelja prave dugi redovi, dok se avio-sektor avijacije bori da izađe na kraj sa naglom potražnjom za putovanjima, usred nedostatka osoblja.

Problem sa manjkom osoblja je uzeo maha, u kombinaciji sa poteškoćama vezanim za prolaženje bezbednosnih provera za nove kandidate za posao. Izvršni direktor Džon Holand-Kej pohvalio je zaposlene na Hitrouu, i naveo kako nastavljaju da napreduju dobro s planovima za povećanje kapaciteta.

- Blisko sarađujemo sa avio-kompanijama i vladom kako bismo održali ravnotežu ponude i potražnje kako rastemo, tako da putnici mogu sigurno prolaziti kroz Hitrou ovog leta - rekao je.

Inače, prema podacima iz maja 2022, Hitrou je u datoj nedelji bio najprometniji aerodrom na svetu.

Video: Prvi solarni paneli kompanije Green Energy 360 na benzinskim stanicama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>