• 22
 ≫ 

Još jedan račun s Jadrana: Kroasan, kafa i sok plaćeni više od 100 kuna (1.500 dinara)

 ≫ 

Nije nedostajalo komentara na njegovu objavu

  • 22
kafa, sok, more

Foto: Shutterstock

Korisnik Fejsbuka u Zagrebu objavio je račun iz jednog opatijskog kafića. Vidno razočaran cenama, korisnik je napisao: "Nisam od onih koji na računu broje svaki peni, ali...", misleći na cenu malog kroasana, male kafe sa mlekom i prirodnog limunovog soka za koji platio je 107 kuna.

Mali kroasan platio je 30 kuna, mali makijato 32 kune, a prirodni limunov sok 45 kuna.

Nije nedostajalo komentara na njegovu objavu, pa je jedan korisnik Fejsbuka napisao: „Ne razumem, makijato je skuplji od kroasana sa šunkom i sirom – pa kakva računica”, dok je drugi napisao: „A u Madridu isto takve cene. Onda više volim da pijem tamo.'

Očigledno je da su cene u turističkim mestima i ranije bile visoke, a sada su još više. Burne reakcije stži i iz Crne Gore, tamo su lžaljke napravile pometnju.

Kakvo je stanje u zadarskim hotelima i restoranima istražio je Zadarski.hr.

- Što se tiče cena, ipak je sve poskupelo za dvadesetak kuna, kafa je poskupela, kao i kolači, ali i ostala hrana. Iako je ponuda hrane pretežno domaća, u ponudi imamo i jela koja predstavljaju svojevrsni spoj tradicionalne i moderne kuhinje, što goste privlači, rekao je ugostitelj Frane Prtenjača.

Iako je još uvek jeftinije nego u Amsterdamu, kaže jedan holandski par, uočili su ipak značajna poskupljenja u poređenju s cenama tokom njihovog boravka u Zadru.

"Jeli smo picu i naručili smo piće, koštalo nas je nešto više od 22 evra. Kasnije smo još bili na večeri, činilo nam se da smo platili jako puno. Tu smo odseli u apartmanu, cena je čak pristupačna s obzirom na to da smo mislili da će biti mnogo više od onoga što smo na kraju platili, kaže Kris iz Holandije.

Video: Predstavljen izgled hrvatske kovanice evra sa likom Nikole Tesle

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>