• 5

Spisak ruskih državljana kojima je Crna Gora zamrzla nekretnine, ali tu nije kraj

Iz Vlade Crne Gore se saznaje da lista nije konačna, te se očekuju podaci za još opština

  • 5
Porto Montenegro, Crna gora luka Foto: Shutterstock

Otkako je Rusija napala Ukrajinu, 24. februara ove godine, od tada ne prestaju nemiru širom sveta, a oni podrazumevaju i uvođenje sankcija od strane mnogih svetskih zemalja.

Sankcije se odnose na mnogo toga, pa i na zamrzavanje imovine i sredstava, ne samo državnih, već i bogatih pojedinaca, odnosno oligarha.

Ovo su ruski državljani kojima su zamrznute nekretnine u Crnoj Gori, a o čemu izveštavaju Vijesti, na osnovu podataka iz Vlade CG. Takođe navode da spisak nije konačan, te da se očekuju podaci za još opština.

- Andrej Kuznjecov, Nikolaj Ivanov, Viktor Nikolaj Ivanov, Vladimir Aleksandrovič Ivanov, Anastasija Leonid Ivelva, Viktor Kazakov, Sergej Petrov, Aleksander Lukjanov, Svetlana Lukjanova, Sergi Ivanov, Andre Samoilov, Ana Kuznjecova, Larise Petrova, Sergej Petrov, Nikolaj Nikolajev, Viktorie Ivanov, Vladimir Ivanov, Aleksandar Skačkov, Aleksandar Ščerbakov, Dmitri Kuzjecov, Vladimir Kuzjecov, Natalija Vlasova, Vasili Vlasov, Oleg Smolin, Oleg Aleksandrovič Lebedev, Elena Ivanova, Sergej Gavrilov, Irina Filatova, Elena Kravčenko, Olga Pozdnjakova, Svetlana Savčenko, Igor Lebedev, Tatjana Lebedeva, Vladimir Vasiljev, Andrij Pinčuk, Aleksej Gromov, Olga Ščerbakova, Jekatarina Černjenko Ruslanova, Tatjana Hestanova, Marta Baširova, Genadij Petukov, Olga Iventijeva, Olga Petuhova, Tatjana Vladimirovna Komutova, Mihail Mališevki, Natalija Kulikovai i Valeri Kulikov.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore saopštilo je pre tri dana da su zamrznute 44 nekretnine 34 ruska državljana kojima su prethodno uvedene sankcije. Prema istim informacijama, nekretnine su zamrznute ruskim državljanima u Herceg Novom, Budvi i Žabljaku.

Direktor Istraživačkog centra MANS-a, Dejan Milovac, kazao je Vijestima da ta organizacija očekuje da će nadležna ministarstva nastaviti da ispunjavaju međunarodne obaveze koje se tiču primene sankcija Rusiji. Poručio je i da zbog toga ovaj proces zamrzavanja imovine ruskih državljana - koji se dovode u vezu sa ratom u Ukrajini - "može biti odličan početak i za čišćenje sopstvenog dvorišta, ukoliko bude političke volje za tako nešto".

Video: Da li je ovo još jedna zaplena jahte ruskih oligarha: Zver od 140 miliona zarobljena u Barseloni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    14. jun 2022 | 09:29

    Mislim da to.nije bilo pametno sto ce se ubrzo.i.pokazati...CG je suvise mala..slaba...siromasna...da bi mogla tako da se ponasa prema jednoj sili ito ce joj se zestoko vratiti. Umesto da misle na svoj narod ovi poceli da rade za americke interese...nece vam tu na more i brda da dodju amerikanci niti zapad....od cega cete ziveti i cemu li se nadate...da vas Srbija uvek hrani a vi da joj zabijate noz u ledja..nece moci...

  • Pakistanac

    14. jun 2022 | 09:06

    A kad su vam placali milione evra za one kamencine po moru,bili su vam dobri.Kakav dvolican narod!

  • Peko

    14. jun 2022 | 09:46

    Iz Srbije i Rusije 90 % turista u CG.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>