• 4

Momirović: Sutra otvaranje druge trake auto-puta, a oni koji su kamenovali Soko - odgovaraće

Ministar kaže da su uhapšeni maloletnici koji su kamenovali voz Soko pre desetak dana, i naveo da je šteta od njihovog ponašanja velika

  • 4
Naplatna stanica Vrčin autoput saobraćaj Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, izjavio je da će sutra, 15. juna, biti otvorena i druga traka auto-puta na Sektoru 5 obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do tunela Straževica, a da će ceo projekat obilaznice biti završen najkasnije u martu.

Momirović je rekao da je traka od Orlovače do Straževice duga oko četiri kilometra, sa novim tunelom Straževica dugim 700 metara. Prema njegovim rečima, obilaznica oko Beograda je veoma značajan projekat jer se njime centar grada rasterećuje od teretnog saobraćaja, a to će olakšati i svakodnevni život građana.

- Pre godinu dana smo pustili u saobraćaj Sektor 4, dužine osam kilometara, sada puštamo još četiri kilometara zajedno sa tunelom Straževica i za šest do osam meseci spojićemo celu obilaznicu do Bubanj potoka i završiti ovaj projekat koji se razvlači više od 30 godina - kazao je Momirović.

Komentarišući jučerašnje kamenovanje brzog voza "Soko" i BG voza, kaže da se "kamenovanje ponavlja drugi put, te da je u pitanju državna imovina i da će oni koji su to uradili odgovarati".

Dodao je i da su uhapšeni maloletnici koji su kamenovali voz "Soko" pre desetak dana i naveo da je šteta od njihovog ponašanja velika, jer je država, kako kaže, uložila više od miljardu evra da bi osposobila tu prugu. "Uložili smo ogromne pare da bi osposobili tu prugu, da bi je napravili da bude najbolja u Istočnoj Evropi i molim sve koji koriste železničku infrastrukturu da se odgovorno ponašaju".

Na pitanje da li su poznati motivi zbog kojih su uhapšeni maloletnici kamenovali voz, Momirović je odgovorio da nije razmišljano u pravcu da ih je neko naveo da to urade, ali da će se razmotriti i ta mogućnost ako se kamenovanje bude ponavljalo.

- Uhapšena je i grupa ljudi koja je krala železničku infrastrukturu, pre svega zaštitne ograde, formirali smo operativni tim sastavljen od pripadnika Ministarstva unustrašniih poslova i Republičkog državnog tužilaštva kako bismo efikasno suzbijali ova krivična dela - rekao je ministar građevine, koji je juče obišao Čačak i Gornji Milanovac gde je zbog poplava oštećeno nekoliko mostova.

Istakao je da će država nastalu štetu sanirati u najkraćem roku.

"Država će sanirati svu štetu i to je najvažnije za sve ljude koji žive u Gornjem Milanovcu ili Čačku", kazao je Momirović.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    14. jun 2022 | 11:58

    Od svakog od uhaapsenog uzeti podatke, izračunati štetu, i da mu se debelo naplati,kada postane punoletna da počne polako da mu se odbija od plate ili penzionog, svaki detalj da se popravi na vozu i lepo im se ispostavi račun..

  • Srele

    14. jun 2022 | 11:46

    Na divljem zapadu su vozovi imali oružanu pratnju u slučaju da indijanci napadnu.Rasporediti na "Sokola"ljude sa automatskim oružjem.

  • Ssss

    14. jun 2022 | 13:08

    Stetu OBABEZNO naplatiti ,da li od pocinioca ili ako su maloletni od roditelja.A i da vas podsetim da VP dom jos uvek postoji i radi

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>