• 0

Gasprom obavestio Eni o smanjenju isporuka gasa Italiji

Eni je ranije objavio da je otvorio račun u rubljama kod Gasprombanke kako bi plaćao gas u rubljama

  • 0
gasprom Foto: Shutterstock

Italijanska energetska kompanija Eni dobila je obaveštenje od Gasproma o ograničenom smanjenju isporuke gasa, izjavio je portparol Enija agenciji Tas s.

„Eni potvrđuje da ga je Gasprom obavestio o ograničenom smanjenju isporuka gasa za danas za oko 15 procenata. Razlozi smanjenja za sada nisu navedeni. Eni kontinuirano prati situaciju“, rekao je portparol kompanije.

Gasprom je u utorak saopštio da je morao da smanji isporuke prirodnog gasa preko gasovoda Severni tok zbog neblagovremenog vraćanja pumpnih jedinica sa redovnog održavavanja u nemačkom Simensu i identifikovanih kvarova na motorima.

Zbog toga se u kompresorskoj stanici Portovaja sada mogu koristiti samo tri jedinice gasnih pumpi za isporuku samo 100 miliona kubnih metara gasa dnevno umesto uobičajenih 167 miliona kubnih metara dnevno, objasnili su iz Gasproma.

Eni je ranije objavio da je otvorio račun u rubljama kod Gasprombanke kako bi plaćao gas u rubljama, što je u martu za tzv. neprijateljske zemlje naložio ruski predsednik Vladimir Putin.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>