• 0
 ≫ 

SpaceX otpustio radnike koji su kritikovali Maska?

 ≫ 

Autori pisma osudili su Maska za postupke za koje su rekli da su "česti izvor ometanja i sramote za nas, posebno poslednjih nedelja"

  • 0
Elon Musk ubacila sam sa tanjuga razne ako ti treba Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Kompanija SpaceX, čiji je osnivač i direktor Elon Mask, otpustila je nekoliko zaposlenih koji su stajali iza otvorenog pisma u kome se osuđuje ovaj milijarder zbog svog ponašanja, prenosi AP.

Medijski izveštaji objavljeni u petak pozivaju se na dopis Gvin Šotvel, predsednice SpaceX, u kome se kaže da je kompanija otpustila zaposlene koji su sastavili i distribuirali sporno pismo.

Autori pisma osudili su Maska za postupke za koje su rekli da su "česti izvor ometanja i sramote za nas, posebno poslednjih nedelja“.

Njujork tajms je pisao o ovom otpuštanju, na osnovu informacija trojice zaposlenih koji nisu imenovani, a nije poznato koliko je radnika izgubilo posao, ali Šotvel nije ostavila sumnju da kompanija veruje da su prešli neprihvatljivu granicu, navodi AP.

- Pismo, molbe i generalno cela situacija učinili su da se zaposleni osećaju neprijatno, zastrašeno i maltretirano, i/ili ljuto jer su pritiskani da potpišu nešto što ne odražava njihove stavove - napisala je Šotvel u svojoj mejlu, preneo je Njujork Tajms.

Otpuštanja su se dogodila u četvrtak, istog dana kada se Mask prvi put obratio zaposlenima na Tviteru, povodom svog ugovora vrednog 44 milijarde dolara kojim planira da ovu društvenu mrežu doda svojoj poslovnoj imperiji.

Finalizacija ovog posla je još neizvesna dok Mask pokušava da utvrdi da li je Twitter prikrivao broj lažnih naloga na svojoj platformi.

U istom trenutku pojavio se još jedan izveštaj, da je Mask platio 250.000 dolara stjuardesi da poništi potencijalnu tužbu za seksualno uznemiravanje protiv njega, navodi AP. On je negirao navode o seksualnom uznemiravanju, a Šotvel je prošlog meseca poslala dopis zaposlenima u SpaceX u kome je poručila da veruje da su optužbe lažne.

Poslednjih nedelja Mask je takođe grubo ismevao izgled suosnivača Majkrosofta Bila Gejtsa na Tviteru i postavljao emotikone tokom onlajn diskusije sa izvršnim direktorom Tvitera Paragom Agravalom, navodi AP.

U otvorenom pismu zaposlenih Spejs Eks-a, kaže se da neki od Maskovih tvitova, koje prati 98 miliona korisnika, kompaniju prikazuju u lošem svetlu.

- Kao naš izvršni direktor i najistaknutiji portparol, Ilon se poistovećuje sa Spejs Eks-om i svaki tvit koji on pošalje je de fakto javno saopštenje kompanije - navodi se u otvorenom pismu, prenosi AP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>