• 0

Mask i dalje pita: Koliko ima botova na Tviteru?

Pohvalio je i rad kineskih firmi

  • 0
Ilon Mask, Elon Mask

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Glavni izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask saopštio je na Katarskom ekonomskom forumu da još uvek ima nekoliko „nerešenih stvari“ u vezi sa Tviterom, te da i dalje čeka podatak o tome koliko botova ima na platformi te društvene mreže.

Mask je, u intervjuu za "Blumberg" na ekonomskom forumu u Dohi, rekao da ne misli da će biti bilo kakvih problema u balansiranju "Teslinih" interesa u Kini i buduće akvizicije Tvitera.

Tviter ne funkcioniše u toj zemlji i „Kina ne pokušava da se meša u slobodu govora u američkim medijima, koliko je meni poznato", naveo je on.

Takođe je pohvalio rad kineskih firmi.

„Veoma sam impresioniran automobilskim kompanijama u Kini, generalno kompanijama u Kini. Mislim da su izuzetno konkurentni, vredni i pametni", rekao je on.

"Blumberg" napominje da je Mask izazvao salvu frustriranih komentara svojim primedbama na prošlonedeljnom sastanku sa svim zaposlenima održanom putem Tvitera, pri čemu je početkom juna uneo nemir među "Teslino" osoblje oprečnim porukama o potencijalnom otpuštanju radnika zahtevajući da se vrate u kancelarije umesto da rade od kuće.

Prema aggencijskim izveštajima, bivši zaposleni u "Tesli" su podneli tužbu protiv ove kompanije za proizvodnju električnih automobila, navodeći da je odlukom o "masovnom otpuštanju" prekršila američke savezne zakone jer nije unapred najavila otpuštanja.

Povodom ekonomske situacije u SAD, Mask je u razgovoru sa "Blumberg" ocenio da je vrlo verovatan ulazak zemlje u recesiju.

„Recesija je neizbežna u nekom trenutku. Što se toga tiče toga da li će doći do recesije u bliskoj budućnosti, verovatnije je da hoće nego da neće. To nije sasvim sigurno, ali izgleda verovatnije nego ne", rekao je Mask.

Njujorška agencija podseća u tom kontekstu da su Federalne rezerve (FED) prošle nedelje pojačale zaoštravanje monetarne politike s najvećim povećanjem referentne kamate od 1994, što je dovelo do novih gubitaka na Vol Stritu i podiglo izglede za recesiju, zbog čega se predsednik SAD-a DŽo Bajden nalazi pod sve većim pritiskom.

Bajden je u ponedeljak ponovio da recesija u SAD nije „neizbežna" nakon razgovora sa bivšim ministrom finansija Larijem Samersom, koji smatra da postoje veće šanse da se zemlja suoči sa stagflacijom.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>