• 4
 ≫ 

Radnici "Fijata" dobili novu ponudu: Sastaće se sa predsednikom Vučićem u subotu u 9 sati

 ≫ 

Protest je počeo danas u 13 sati

  • 4
Blokada Fiat Gazela

Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

Predsednik Aleksandar Vučić primiće predstavnike radnike Fijata u subotu u 9 sati, saznaje Tanjug iz izvora bliskih vladi. Radnici Fijata od 13 časova blokiraju auto-put kod Sava centra u Beogradu, tražeći da zadrže posao u fabrici u Kragujevcu ili bolje otpremnine ako ne odu na rad u inostranstvu.

Radnici Fijata odbili su, kako su njihovi predstavnici saopštili novinarima, ponuđeni sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u subotu, i nastavili protest.

Oni traže da sastanak sa predsednikom bude održan već večeras i najavljuju da neće prekidati protest i blokadu auto-puta kod Sava centra, a koja traje još danas od 13 časova.

Kako kažu, neće se razići sve dok im se neko iz predsednikovog kabineta lično ne obrati.

Radnici Fijata traže da se ispune njihovi zahtevi, a pre svega da oni koji ne žele da rade u Fijatovim fabrikama u inostranstvu mogu da zadrže posao u Kragujevcu, kao i da se za one koji ostanu bez posla postigne dogovor o višim otpremninama.

Podsećamo, prethodno su radnici i sindikati Fijata odbili predlog premijerke da danas dođu na razgovore u Vladu Srbije u 16:30, potvrđeno je za naš portal.

Umesto toga, radnici su odlučili da blokiraju Gazelu.

Kako se navodi iz Kabineta Vlade, radnici su ustali od stola i prekinuli pregovore sa Vladom, a danas su duplirali zahteve i traže 2.000 evra otpremnine po godini radnog staža.

Video: Radnici Fijata: Čekamo socijalni program, nema otkaza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG-1

    22. jun 2022 | 18:09

    Rešiće to svemogući popuštanjem tj.linijom manjeg otpora pa makar to bilo i na nečiju štetu.

  • Nes

    22. jun 2022 | 18:25

    Svima otkaze. Milicija da omogući slobodu kretanja. Ne može svakom kad se digne da blokiraju auto put. Dobili su ponudu : - 10000 eur pre odlaska na rad van Srbije - 2 god. rad u inostranstvu i plata kao i radnik koji radi u toj fabrici. - 6000 eur kad se vrate i za garantovan posao u Srbiji. TO samo budale mogu da odbiju. Pa naši ljudi idu u inostranstvu da rade i pored mnogih neizvesnosti. Pola Srbije bi prihvatilo ovake uslove za rad u inostranstvu. Svi su oni džabalebovići, oni u fabriku dolaze da se odmore od poljoprivrednih poslova i da uzmu penziju. Baš me interesuje koliko ko od njih ima zemlje, kuće i vikendica. Ne mogu da idu u inostranstvu i to samo 2 god. Šta mislite zašto ne mogu?

  • Manjača

    22. jun 2022 | 18:10

    Ustaje Srbija , ustaje Šumadija , budi se radnička klasa

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>