• 15
 ≫ 

Posle dva sata pregovora Vučića i radnika Fijata: "Blizu smo dogovora"

 ≫ 

Dva sata su trajali razgovori

 • 15

Dva sata trajali su razgovori dela radnika Fijata i predsednika Srbije Aleksandra Vučiča. Kako je Vučić rekao u obraćanju medijima posle razgovora, blizu je dogovor.

"Blizu smo dogovora, da se pomogne radnicima. Mi ćemo nastaviti saradnju sa Stelantisom", rekao je on, precizirajući da će vlast nastaviti sa Stelantisom da radi da bi se dobar deo obaveza mogao u narednih nekoliko dana ispuniti.

„Za dogovore je uvek potrebno postizanje kompromisa. Zahvalan sam na korektnosti radnika, koji su razumeli zakonska ograničenja, i mislim da smo učinili mnogo, napravili veliki pomak. Očekujem da sa uspehom završimo te razgovore“, kazao je on.

Pred početak razgovora sa predsednikom Vučićem predsednik Samostalnog sindikata preduzeća Fijat plastik Zoran Miljković rekao je novinarima da očekuje kratak sastanak i dogovor o zahtevima radnika.

''Očekujem kratak sastanak o konkretnim stvarima i našim zahtevima i da se dogovorimo sa predsednikom o tome, a nakon toga da zajedno stanemo pred kamere i da predsednik da javno obećanje o ispunjenju zahteva", rekao je Miljković.

Nada se da neće biti razloga za nastavak protesta.

On je ponovio da radnici ne žele da rade u Stelantisovoj fabrici u Slovačkoj jer su tamo, kako kaže, loši uslovi, već da traže garantovan posao u Fijatu i otpremnine od 1.000 evra po godini radnog staža za 500 radnika koji će biti tehnološki višak.

Polovinom avgusta, tačnije 15. 8. počinju pregovori oko minimalca, ponovio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Laki

  25. jun 2022 | 11:22

  Igranka za narod.. U dosluhu sa sindikatom..

  24
  0

  Podelite komentar

 • Kiss

  25. jun 2022 | 11:23

  Sta ima predsednik da resava pitanje radnika??? To nema nigde u svetu..

  16
  3

  Podelite komentar

 • Dr

  25. jun 2022 | 11:30

  Treba im dati otpremninu pod uslovom da ne mogu da se zaposle u druge firme. Dobili otpremninu u Zastavi pa sad opet traže pare preko naših ledja.

  11
  2

  Podelite komentar