• 6
 ≫ 

"Srbija je kupovala dosta zlata. Ne verujem da ćemo imati snage za velike kupovine, ali nesto ćemo kupiti"

 ≫ 

Vučić je istakao i da je napravljen pametan potez jer su rezerve zlata povučene u zemlju

  • 6
Zlato, zlatne poluge

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija napravila pametan potez, jer je zlatne rezerve vratila u zemlju, kao i da će nastaviti sa kupovinom zlata.

- Srbija je kupovala dosta zlata. Ne verujem da ćemo ove godine imati snage da nastavimo sa velikim kupovinama, ali nesto ćemo kupiti svakako - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li je Srbija i dalje lider u regionu po količinama zlatnih rezervi i koliko su one važne imajući u vidu narastajuću svetsku krizu.

Vučić je istakao i da je napravljen pametan potez jer su rezerve zlata povučene u zemlju.

- Da li ste videli sta su Rusima uradili. Sve pare, 300 milijardi u jednom danu su im oteli, ko zna šta će kome da padne na pamet u svetu - primetio je Vučić i dodao da Srbija zato ne treba da brine, jer je zlato vraćeno u zemlju i pod našom je kontrolom.

Istakao je i da zlatne kao i devizne rezerve rastu i dalje i da Srbiji dobro ide.

- Ne možete ako niste fiskalno stabilni da dajete 15.000 dinara za 200.000 ljudi, povećavate plate i penzije, minimalce - ukazao je Vučić.

On je ponovio strahovanje od toga šta će doneti predstojeća zima, jer se, kako kaže, plaši da kraj rata neće skoro doći.

- Naše je da čuvamo mir za sebe i svoju zemlju i da se provučemo i preživimo, a da nam privreda napreduje i nastavimo da radimo i gradimo - zaključio je Vučić.

Video: Vučić obilazi Moravski koridor: Autoput do Kruševca do Nove Godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    26. jun 2022 | 13:43

    Konacno pametni potezi za bidicnos si mislio.Aco neka te tebe i tvoje savetnike Bog pozivi.Normalno je da nisu svi za tebe ali trenutno sve radis z Srbiju i sta nam treba vise.

  • Mihailović

    26. jun 2022 | 14:19

    Ostali smo bez zlata u 2.SR kada su komunisti rekli da je kralj uzeo zlato. A zapravo zlato koje bilo u stranim trezorima zadržano zbog naplate vojne pomoći Titu i bombardovanje gradova Srbije koji su podržavali kralja, a po zahtevu Tita...Tako zlatom iz Srbije plaćeno bombardovanje Srba, gradova Srbije...

  • Перагеније

    26. jun 2022 | 15:21

    Злато је одувек било једино поздано. папири које називамо новац су ствар која нестаје - на Западу дуже већ размишљају о "тачкицама", и то електронским, без "новца у рукама"... Богу хвала и овај морбидлук од бретон вудса, тј., долар, пролази.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>