• 14
 ≫ 

Siniša Mali objasnio kada će i kako građani moći da se prijave za vaučere za letovanje u Srbiji

 ≫ 

Najveće interesovanje je za srpske banje

  • 14
Vrnjačka banja

Foto: Wikimedia/Ванилица

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali objasnio je večeras u emisiji "Hit Tvit" na Pinku da će zainteresovani građani za vaučere za letovanje u Srbiji moći da se prijave preko Pošta Srbije, i to od sutra. 

On je naveo i da je najveće interesovanje za srpske banje.

-  Svi koji ispunjavaju uslove mogu se prijaviti u poštama širom Srbije. Već od sutra će građani Srbije moći da se prijave. Dakle, 200.000 novih vaučera od po 15.000 dinara. U Pošti Srbije možete da se prijavite. Inače, mi smo početkom godine izdali 100.000 vaučera od po 5.000 dinara. On koji su dobili vaučere od 5.000 dinara, automatski će dobiti još 10.000 dinara. Tako da ćemo imati 30.000 građana kojima će država pomoći da svoje letovanje provedu u Srbiji. Želja nam je da pomognemo onima koji ne mogu to da urade sami, ali i da građani upoznaju svoju zemlju - kazao je Mali.

Govoreći o povećanju plata i penzija, Mali je rekao da će penzioneri imati najveće povećanje u poslednjih nekoliko decenija, dok će minimalci i plate biti duplo povećane.

- Veoma su nam važne investicije koje smo pokrenuli pre nekoliko godina. U ovom trenutku se gradi 10 novih auto-puteva u Srbiji. Videli smo koliko je fabrika, bolnica, škola otvoreno. To je važna stvar za rast BDP-a. Trudimo se da uvek kad ima prostora da povećavamo plate i penzije. Mi ćemo od 1. novembra i 1. januara povećati penzije za 19,1 odsto. To će biti najveće povećanje penzija. Nekoliko decenija nije bilo toliko povećanje. Idemo na povećanje zarada dvocifreno - rekao je Mali.

Da će oko 200.000 građana imati pravo na vučer od države Srbije u iznosu od 15.000 dinara, što je ukupno 3 milijarde u kešu, saopštio je u subotu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

To znači da će građani moći da koriste vaučer koji je ranije iznosio 5.000 dinara za odmore u Srbiji. Taj novac moraće da se potroši do oktobra, jer je plan da se finansira letnji i rani jesenji odmor.

Kako je naveo, novac je namenjen za siromašne, one koje su srednje klase, one koji imaju plate do 70.000 dinara, itd..

Vačere će moći da dobiju penzioneri - svi koji su ostvarili pravo na penziju u Srbiji i inostranstvu, nezaposleni, đaci, studenti, nezaposleni prijavljeni na biro Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade, prava na dodatak za pomoć i negu drugom licu, koji to ostvaruju po zakonu o socijalnoj zaštiti i zakonom o PIO i svi radnici čija plata ne prelazi 70.000 dinara.

Vaučere moći da dobiju i ratni i civilni vojni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno. Zatim, oni koji imaju pravo na nakanadu za porodičnu invalidninu po palom borcu, kao i nosioci poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u registar gazdinstava.

Video: Vučić: Vaučeri od 15.000 dinara građanima za letovanje u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    26. jun 2022 | 21:56

    Ja sad imam platu 41.000 pa mi je i to malo zadužen do zla boga kod banke

  • Nina

    26. jun 2022 | 23:18

    Ja imam platu 30000 din i to živim u turističkom mestu, gde su cene nenormalno visoke tokom cele godine

  • Ww

    27. jun 2022 | 00:18

    Ja nemam 70000,ni supruga nema,a idemo u banju bez vaučera. To će biti ludnica sutra,a pola njih će preko veze dobiti vaučer. Propadam dostojanstveno,a ne da uzimam milostinju

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>