• 0

Što se kupili, kupili ste: Ove "mečke" se više neće proizvoditi

U kompaniji ih smatraju nerentabilnim

  • 0
Mercedes-Benz A Klasa (2013-2018)

Foto: Mercedes-Benz

Nemački proizvođač automobila Mercedes odlučio je da za tri godine potpuno obustavi proizvodnju svoje A klase, piše dnevnik "Handelsblat".

Proizvodnja će biti prekinuta od 2025. godine i nijedna varijanta A klase se od tada više neće proizvoditi, javljuju izvori lista iz koncerna. Prema daljem pisanju, Mercedes će ići i na obustavu proizvodnje B klase.

Oba modela, kako se navodi, u kompaniji smatraju nerentabilnim. Mercedes je u maju najavio da planira da se fokusira na luksuzne klase, i da želi da prodaje više S-klase modela, ali i Majbah i AMG.

Tako da, ko bude želeo da kupi Mercedes u budućnosti, mora da računa da će najjeftiniji model koštati od 40.000 evra pa nadalje.

A klasa, koja je izašla u prodaju oktobra 1997, povezuje se sa, pre svega, "testom losa", kada je ovaj model automobila prilikom testova jednog švedskog medija pokazao nedostatke i prevrnuo se. Kao reakciju na ovaj problem prilikom suočavanja sa iznenadnim preprekama, Mercedes je u A klasu ugradio serijski ESP program za stabilizaciju vozila.

Video: Radnici Fijata: Čekamo socijalni program, nema otkaza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>