• 2
 ≫ 

Počela podela vaučera, poziv i ugostiteljima da se jave za subvencije

 ≫ 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je ugostitelje u Srbiji da se prijave radi realizacije dodele vaučera

  • 2

Pošte Srbije počele su da primaju molbe i da izdaju turističke vaučere od po 15.000 dinara, izjavio je v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Ðorđević.

Ðorđević je danas u Glavnoj pošti u Beogradu rekao novinarima da je Pošta Srbije preduzela sve radnje kako bi se ova procedura od danas realizovala i istakao da se samo čekalo da Vlada Srbije donese potrebnu Uredbu.

"Uredba je izašla u 12.45 sati, a u 12.47 dat je nalog svim poštama da mogu da započnu prijem vaučera, a u 13 minuta do 13 sati počelo je i izdavanje tih vaučera", precizirao je Ðorđević.

Kazao je da je veliko interesovanje za vaučere bilo i pre nego što je vlada donela zvaničnu odluku o izdavanju vaučera i prijavi za njih, te naglasio je da je od sada počelo izdavanje 200.000 novih vaučera. Ðorđević je poručio da 95.000 ljudi koji su u ranijem periodu aplicirali i dobili 5.000 dinara kroz vaučere za odmore, imaju pravo da se prijave za dodatnih 10.000 dinara od srede.

"Moja molba je da ne treba žuriti jer svih 95.000, koji imaju pravo na 10.000, to pravo mogu da ostvare do 21. septembra", rekao je Ðorđević.

Istakao je da se dokumentacija za dodatnih 10.000 dinara ne razlikuje od ranije.

Ministarstvo pozvalo ugostitelje da se jave za vaučere

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je ugostitelje u Srbiji da se prijave radi realizacije dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Ovom prijavom se, kako navode iz Ministarstva, podstiče bolja vidljivost domaćih ugostitelja, kao i promocija domaćeg turizma.

Iz Ministarstva pojašnjavaju da se prijava, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodi preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma, eTurista, te je neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.

Sve informacije u vezi sa prijavom i realizacijom dodele vaučera mogu se naći na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Iz Ministarstva podsećaju da je danas na sednici Vlade Srbije usvojena Uredba o dodeli i korišćenju vaučera i da je za odmor u Srbiji opredeljeno 200.000 vaučera vrednih po 15.000 dinara, kao i 100.000 vaučera u vrednosti od 10.000 dinara za one koji su početkom ove godine dobili vaučere od 5.000 dinara.

Prijava za vaučere počela je danas na šalterima Pošte Srbije, a oni se mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja u Srbiji i mogu se iskoristiti do 31. oktobra ove godine.

Danas usvojena uredba predviđa da se vaučeri mogu koristiti za plaćanje smeštaja, noćenja sa doručkom, polupansiona i pansiona.

Video: Vučić: Vaučeri od 15.000 dinara građanima za letovanje u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    27. jun 2022 | 16:43

    Koji su uslovi za dobijanje vaučera?predracun ili ponuda ugostitelja , da li se uz tu ponudu stavlja vreme boravka?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>