• 0
 ≫ 

Šef Lufthanze se izvinio: Otkrio gde su preterali i šta se dešava sa avio-industrijom?

 ≫ 

U pismu zaposlenima, Špor ističe da je uprava koncerna na pojedinim mestima previše štedela

  • 0
lufthanza Foto: Shutterstock

Šef nemačkog diva Lufthanza, Karsten Špor, smatra da će haos koji trenutno vlada kod avio-prevoznika - potrajati do zime.

Situacija, koja je obeležena nedostatkom osoblja, ali i delova za letelice, te ograničenim vazdušnim prostorom, neće će kratkoročno poboljšati, naglasio je Špor u pismu upućenom putnicima.

Ističe da avio-prevoznici, samo u Evropi, planiraju na hiljade novih zapošljavanja. "To povećanje kapaciteta će tek moći da se stabilizujuće odrazi na zimu".

Špor se izvinio u ime kompanije što, nakon zastoja zbog pandemije, ponovo pokretanje kompleksnog sistema avijacije sa nule nije završeno u potpunosti, već na oko 90 odsto, te nije dovelo do željene pouzdanosti i tačnosti. Priznao je da koncernu Lufthanza u pojedinim oblastima nedostaje radna snaga.

Najavio je i da Lufthanza planira da vrati velike avione tipa A380, koje je privremeno prizemljila. U pismu zaposlenima, Špor ističe da je uprava koncerna na pojedinim mestima preterala sa štednjom. Razlog tome je, kako kaže, bio pritisak teškog gubitka od 10 milijardi evra tokom korona krize.

Video: Otkazano na desetine letova zbog omikron soja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>