• 0

Beogradska firma kupila vodu Karađorđe, preuzima i zaposlene u "Palanačkom kiseljaku"

Atlantic Grupa je sa kompanijom Vik Pro Univerzal potpisala kupoprodajni ugovor za prodaju proizvodne lokacije "Palanački kiseljak" u Smederevskoj Palanci

  • 0
Voda, čaša vode

Foto: Shutterstock

"Atlantic grupa" objavila je danas da je "Palanački kiseljak", sa brendom vode Karađorđe, prodat beogradskom "Vik Pro Univerzalu".

Na internet sajtu Atlantica navodi se da je nađen "strateški partner za Palanački kiseljak". Ističe se da je "Vik Pro Univerzal d.o.o." firma sa dugogodišnjim iskustvom u segmentu voda i bezalkoholnih napitaka.

"Atlantic Grupa potpisala je sa kompanijom Vik Pro Univerzal d.o.o. kupoprodajni ugovor za prodaju proizvodne lokacije Palanački kiseljak u Smederevskoj Palanci. Predmet kupoprodaje je celokupna proizvodna lokacija sa svom imovinom, uključujući i tradicionalni brend mineralne vode na tržištu Srbije - Karađorđe", navela je grupa.

Dodaje se da "Vik" preuzima i zaposlene u "Palanačkom kiseljaku", kao i da će "Atlantic" nastaviti da na toj lokaciji, ubuduće uslužno, proizvodi i puni brend Cocta.

"Vik Pro Univerzal", inače, ima dugogodišnje iskustvo u segmentu voda i bezalkoholnih pića, a dosad primarno na području trgovine. Naglašava se da firma ima viziju i ambiciju da dugoročno razvija "Palanački kiseljak" i njegove zaposlene.

"Atlantic" navodi da je prodaja ove proizvodne lokacije deo procesa dezinvestiranja manjih i non-core delatnosti u skladu s korporativnom strategijom grupe.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>