• 3
 ≫ 

Amerika uvela zabranu uvoza zlata iz Rusije

 ≫ 

Americko ministarstvo finansija je saopštilo i da najnovije mere imaju za cilj da "oslabe sposobnost Rusije da nastavi vazdušne napade na Ukrajinu"

  • 3
Zlato zlatne poluge bogatstvo

Foto: Shutterstock

Sjedinjene Američke Države uvele su danas sankcije za više od 100 subjekata i zabranile uvoz zlata ruskog porekla, povećavajući pritisak na Rusiju zbog invazije na Ukrajinu, a u skladu sa novim dogovorom i ovonedeljnim obavezama koje su preuzele zemlje članice G7.

U saopštenju ministarstva finansija SAD navodi se da su sankcije uvedene za 29 pojedinaca i 70 subjekata, od kojih su mnogi kritični za rusku odbrambenu industriju.

U saopštenju se navodi da su sankcije uvedene s ciljem da se ugrozi sposobnost Rusije da "razvija i raspoređuje oružje i tehnologiju koji se koriste u invaziji na Ukrajinu", prenosi Rojters.

- Ciljanjem na rusku odbrambenu industriju degradiraćemo sposobnosti ruskog predsednika Vladimira Putina i dodatno ga ometati u ratu protiv Ukrajine dok istovremeno ruske oružane snage već muče loš moral, prekinuti lanci snabdevanja i logistički neuspesi - poručila je ministarka finansija SAD Dženet Jelen.

Na udaru novih sankcija našla se i kompanija Rostek, državni vazduhoplovno-odbrambeni konglomerat, a Ministarstvo finansija SAD je predočilo da je pod upravljačkom nadležnošću Rosteka više od 800 poslovnih subjekata "u širokom spektru različitih sektora", navodeći da su direktno ili indirektno blokirani svi subjekti koji su u vlasništvu Rosteka 50 odsto ili više.

Sankcionisana je i Združena vazduhoplovna korporacija koja proizvodi ruske borbene letelice MiG i Suhoj, avione kojima takođe lete vojni piloti zemalja koje su američki saveznici, uključujući i neke članice NATO.

Američko ministarstvo finansija je saopštilo i da najnovije mere imaju za cilj da "oslabe sposobnost Rusije da nastavi vazdušne napade na Ukrajinu".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мрав

    29. jun 2022 | 07:23

    Што сте им наудили?! Тражит ће те кад тад?!

  • Haha

    29. jun 2022 | 07:51

    Ko vam da zlato na cuvanje vise ga nikad nece videti.

  • Sale71🐎

    23. jul 2022 | 20:19

    Bratska Rusija ima od cega da zivi vasa I evropska valuta opada gotovi ste

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>