• 0

Prvi brod sa 7.000 tona žitarica napustio ukrajinsku luku? Tvrde da je bezbedan

Načelnik vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti, Jevgenij Balicki, navodi da su zaliv i sama luka potpuno sigurni

  • 0
Ukrajina žitarice

Foto: Shutterstock

Prvi brod sa žitaricama, u nekoliko poslednjih meseci, napustio je luku Berdjansk (u istoimenom ukrajinskom gradu), rekao je načelnik vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti, Jevgenij Balicki.

"Posle višemesečne neaktivnosti, prvi trgovački brod napustio je ovu komercijalnu luku, te je sedam hiljada tona žitarica otišlo u prijateljske zemlje", napisao je na Balicki svom Telegram kanalu, a prenosi ria.ru.

Proruski zvaničnik dalje je precizirao da brodovi i čamci pomorske baze Novorossiysk, Crnomorske flote, garantuju sigurnost teretnog broda.

Prema njegovim rečima, Berdjanski zaliv i sama luka su potpuno bezbedni, lučki radnici i oprema spremni za pretovar tereta. Luku su očistile inženjerske jedinice pomorske baze Novorossiysk, dodaje se.

Tokom specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblasti i Azovskim delom Zaporoške oblasti na jugu zemlje.

"Civilno-vojne uprave su počele sa radom u regionima, emituju ruski TV kanali i radio stanice, obnavljaju se trgovinske veze", piše Ria, a vest o brodu prenela je i agencija AFP.

Ipak, informacije koje je izneo Balicki nije bilo moguće nezavisno proveriti. 

Video: Šta je SWIFT i kako funkcioniše najzaštićeniji sistem međunarodnog bankarskog poslovanja?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>