• 1

Nova poskupljenja u zemlji punoj Srba: Imaju veze sa e-cigaretama i testovima na koronu

Druga novina od sutra je da će građani morati da plaćaju za brze testove na koronu

  • 1
minhen

Foto: Shutterstock

U Nemačkoj će od sutra na snagu stupiti uvođenje poreza na duvan za elektronske cigarete.

Sve više Nemaca koristi e-cigarete, jer su one dozvoljene na mnogim mestima gde je zabranjeno pušenje. Ali, od sutra, kupci tečnosti za e-cigarete moraće dublje da zavuku ruku u džep, pošto se uvodi porez na duvan, koji iznosi 16 centi po mililitru.

To znači da će uobičajena pakovanja tečnosti poskupeti za skoro 40 odsto, pa će cena skočiti sa pet na sedam evra. Međutim, ovo je tek početak poskupljenja, jer će do 2026. porez na duvan biti postepeno povećavan do 32 centi po mililitru.

Druga novina od sutra je da će građani morati da plaćaju za brze testove na koronu. Besplatna ponuda za građane ističe sa današnim danom, i važiće samo još za određene rizične grupe.

Ostatak građana moraće ubuduće da plaća tri evra po testu. Međutim, pokrajine imaju mogućnost da odluče hoće li one da preuzmu udeo građana, te i u tom slučaju u pojedinim delovima zemlje testovi ostali besplatni.

Video: Ovo su cene izdavanja najtraženih stanova u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>