• 0

Stiže Mako, ali ne ajkula, samo tako izgleda: Revolucija u svetu luksuznih jahti

U pitanju je inovativan projekat vodećeg multidisciplinarnog dizajnerskog studija iz Londona

  • 0
Jahta ajkula Foto: State of Craft / Ferrari / Profimedia

MAKO koncept postavlja smelu viziju za budućnost velikih jahti za istraživanje, odnosno ekspedicije (eng. Explorer Yachts).

Za takve brodove karakteritični su prostrani enterijeri, a jedan je specijalan - dizajniran u stilu izgleda ajkule, dužine 120 metara, sa izuzetnim dometom, integrisanim konceptom mobilnosti u vazduhu i mogućnošću polarnog istraživanja.

Dizajn služi kao platforma za prilagođavanje i može se prilagoditi potrebama komercijalnog ekspedicionog broda ili zahtevima vlasnika privatne jahte. Inspirisan elegancijom i performansama mako ajkule - najbrže u okeanu, i srebrnim, fluidnim oblicima talasa, "State of Craft" je primenio svoju prefinjenu sofisticiranost u dizajnu kako bi stvorio udoban dom, prostor za zabavu i avanturističku platformu sa nultim otiskom ugljenika.

Koristeći pogonski sistem koji se sastoji od rezervoara vodonika, gorivnih ćelija i električnih motora, u kombinaciji sa sistemom za skladištenje baterija i solarnim panelima, MAKO donosi uzbudljivu prekretnicu u održivoj evoluciji jahti.

Besprekorni prelazi na spoljašnje palube i izuzetno široka platforma za klub na plaži omogućavaju sport i aktivnosti. Garažna vrata se podižu kako bi se omogućilo da čamci lako uđu u trup i privezuju se unutra.

Zaklonjena kliznim, perforiranim ekranima, višenamenska soba može se koristiti kao opservatorija za noćno nebo, panoramski salon, fitnes studio ili prostor za kontemplativnu jogu.

Paluba je konzolna, omotana oko trupa jahte, što omogućava pogled od 270 stepeni i stvara osećaj da visite iznad vode, gde se nalazi i veliki deo za sedenje, zamišljen kao fino "ostrvce".

MAKO je nov, uzbudljiv projekat ovog vodećeg multidisciplinarnog dizajnerskog studija sa sedištem u Londonu. "State of Craft" je uspeo da stvori neke od najistaknutijih stambenih objekata i privatnih kuća na svetu - na kopnu, a sada i na vodi.

Video: Mega-jahta Romana Abramoviča od 700 miliona dolara usidrena na jugu Turske

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>