• 2

Prehrambeni div povukao svoje poznate proizvode sa rafova: Lanac odbio da digne cene zbog potrošača

Naši kupci mogu da biraju među brojnim alternativnim proizvodima, dodali su, izrazivši nadu da će problem uskoro biti rešen

  • 2
kečap, hejnc

Foto: Printscreen/Heinz

Američki prehrambeni div Kraft Heinz prestao je da isporučuje neke proizvode najvećem britanskom lancu supermarketa Tesco, koji se usprotivio podizanju cena s obzirom na visoku inflaciju.

Tesco se izvinio kupcima šta na njegovim policama više nema Kraft Heinzovih proizvoda, poput pasulja, ali je poručio da nema nameru da prebacuje na njih neopravdana povećanja cena.

Naši kupci mogu birati među brojnim alternativnim proizvodima, dodali su, izrazivši nadu da će problem uskoro biti rešen. U uslovima viših troškova pokušavamo kupcima da osiguramo vrednost cenom, veličinom i pakovanjem, garantujući istovremeno kvalitet, dodala je američka kompanija.

Predstavnik Kraft Heinza rekao je da blisko sarađuju s Tescom kako bi se problem što pre rešio.

"Uvereni smo u pozitivno rešenje", rekli su.

Spor dve kompanije razotkriva burnu aktualnu raspravu da li treba najveći deo tereta visoke inflacije da preuzmu proizvođači, trgovci na malo ili potrošači.

Plate u Ujedinjenom Kraljevstvu teško drže korak s inflacijom koja je dosegla 9,1 posto, najviši nivo u 40 godina. Neki očekuju da će cene hrane ovog leta porasti 15 posto, a na početku iduće godine i 20 posto.

Video: Evo kako da od nezrelog paradajza napravite fenomenalnu večeru: Prosto jelo sa mrvom luksuza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>