• 0
 ≫ 

Stelantis dao zvanično dve verzije ponude za Slovačku

 ≫ 

Iznos bonusa biće ukupno 17.000 evra

  • 0
kragujevac fiat fijat 500 electrik električni ev

Foto: Shutterstock, Fiat.com

Predstavnici Stelantis grupe danas su radnicima Fajat automobila Srbija u Kragujevcu predočili dve verzije ponude za rad u inostranstvu u naredna dve godine, a novi rok za izjašnjavanje je do petka, izjavio je za Tanjug predsednik Samostalnog sindikata kragujevačke fabrike Saša Ðorđević.

"Prva ponuda je ona prvobitna da se tokom naredna 24 meseca radi u jednoj od četiri fabrike Stelantis grupe u Evropi, uz korišćenje nekoliko kraćih odmora godišnje. Druga je da se dve godine provede na radu u Slovačkoj tako što bi se radilo tri meseca, a mesec dana bi radnici bili kod kuća. U tom slučaju bi bile formirane četiri grupe radnika, kako bi se obezbedla kontinuirana proizvodnja", rekao je Ðorđević nakon sastanka sa poslovodstvom fabrike.

Dodao je da će iznos bonusa biti ukupno 17.000 evra, ali bi se isplaćivali u skladu sa dinamikom rada.

Ðorđević je najavio da će radnici biti obavešteni o ponudama tokom vikenda, kako bi mogli da se izjasne u novom roku koji će trajati do petka naredne sedmice.

Video: Radnici Fijata: Čekamo socijalni program, nema otkaza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>