• 2
 ≫ 

Hrvatsku očekuje novo poskupljenje goriva? Od sledeće nedelje dizel bi mogao da košta 257, a benzin 250 dinara

 ≫ 

Premijer je za ponedeljak najavio novu telefonsku sednicu vlade

  • 2
Pumpa, sipati točiti gorivo

Foto-ilustracija: Shutterstock

U utorak prestaje da važi odluka o zamrzavanju cena goriva u Hrvatskoj, a ako ne bude nove intervencije, dizel i benzin mogli bi da ponovo poskupe.

Prema nezvaničnim informacijama koje je objavio HRT-a evrosuper bi mogao da košta 16 kuna (oko 250 dinara), a evrodizel čak 16 i po kuna (oko 257 dinara).

Ministar privrede je najavio da će odluka biti donesena nakon vikenda, dok je premijer za ponedjeljak najavio telefonsku sednicu vlade.

Plenković je juče najavio i moguće uvođenje vaučera za gorivo za posebno ugrožene grupe građana.

- Uvođenje vaučera za gorivo moguće je na jesen, ta mogućnost je otvorena, ali vlada još uvek na raspolaganju ima i druge alate - rekao je Plenković.

Dodao je da što se tiče vaučera, oni će se odnositi na one koji imaju niža primanja i to je, kako je kazao, nešto što moramo kvalitetno da napravimo i po određenim kriterijumima.

U međuvremenu, šef Udruženja malih trgovaca naftnim derivatima Armando Miljavac kaže da će u utorak zatvoriti benzinske pumpe ako vlada nešto ne preduzme.

Udruženje, inače, okuplja više od 60 malih trgovaca koji upravljaju sa stotinak benzinskih stanica širom Hrvatske. "Ako u utorak ne bude doneta prihvatljiva odluka za normalno poslovanje i nastavak poslovanja, mi smo odlučili da zatvorimo benzinske pumpe", rekao je Miljavac u izjavi za hrvatski portal Index.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    2. jul 2022 | 16:21

    Sreća naša pa cene u Srbiji svaki dan sve niže i niže

  • Map

    2. jul 2022 | 23:05

    Kod nas nas rece cene u rikver ubaci u cetvertu pa osimu po gasu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>