• 1

Dobro došli u novu ekonomsku klasu: Nema više ukočenog vrata, možete i da odspavate kako treba

Koncept, nazvan "Skynest", bio je u istraživanju i razvoju tokom pet godina

  • 1
avion, let Foto: Shutterstock

Letovi u ekonomskoj klasi mnogima, praktično, garantuju ukočenost vrata, moguće je i da vam neko dete udara nogicama o naslon sedišta, ili da se "borite" sa onim ko sedi pored vas - ko će prvi da okupira naslone za ruke. 

Tako piše CNBC ovih dana, pominjući jednu avio-kompaniju koja želi da spreči ove situacije: Air New Zealand je nedavno najavio prve na svetu ravne "čaure" za avione ekonomske klase, koje bi trebalo da budu predstavljene 2024.

Koncept, nazvan "Skynest", bio je u istraživanju i razvoju tokom pet godina i verovatno će imati dva reda od po tri naslagana kreveta na sprat - drugim rečima, tu će putnici moći da spavaju.

Kreveti će biti postavljeni na letelici Boeing 787-9 Dreamliners, i postojaće pored redovnih sedišta. Kapsule za spavanje bi se mogle pokazati neophodnim: ove jeseni, Air New Zealand će realizovati svoj prvi direktni let od Oklanda do njujorškog međunarodnog aerodroma Džon K. Kenedi.

Let od otprilike 17 sati biće jedan od najdužih redovnih putničkih letova na svetu, a eventualno uvođenje "Skynest"-a moglo bi biti idealna opcija.

Ipak, taj ugođaj verovatno neće biti jeftin. Cene tek treba da budu objavljene, ali Air New Zealand kaže da će četiri sata pristupa tzv. kapsuli za spavanje koštati dodatno, kao neka vrsta naknade, mimo same avio-karte. „

Portparol ove kompanije je rekao da su uradili dosta istraživanja o ciklusima spavanja, ističući da je tipičan ciklus spavanja oko 90 minuta, tako da - kako kaže - četvorosatna sesija daje priliku kupcima da se smire, zaspu i probude. Dodaje i da se posteljina menja, te da će se kapsule čistiti 30 minuta između svake sesije.

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>