• 0

Krah pregovora sa pilotima ih skupo koštao? SAS podneo zahtev za zaštitu od bankrota u SAD

"Da bismo nastavili sa implementacijom ključnih elemenata plana, SAS i određene njegove podružnice su dobrovoljno podnele zahtev za primenu Poglavlja 11 u SAD", navedeno je u saopštenju

  • 0
avion, putnici u avionu, sedista avion Foto: Shutterstock

Skandinavska avio-kompanija SAS saopštila je danas da pokreće proces pod nadzorom suda u Sjedinjenim Državama za zaštitu od bankrota, po osnovu Poglavlja 11 radi sprovođenja ključnih elemenata svog plana restrukturiranja "SAS Napred".

U saopštenju je navedeno da će tokom čitavog stečajnog procesa kompanija nastaviti da pruža usluge vazdušnog prevoza klijentima, prenosi Rojters.

"Da bismo nastavili sa implementacijom ključnih elemenata plana, SAS i određene njegove podružnice su dobrovoljno podnele zahtev za primenu Poglavlja 11 u SAD, odnosno za zakonski proces finansijskog restrukturiranja koji se sprovodi pod nadzorom američkog saveznog suda", precizira se u saopštenju.

Podsećamo, jučerašnji pregovori o platama između uprave skandinavske avio-kompanije SAS i njenih pilota su propali, saopštio je novinarima Anko van der Verf, glavni izvršni direktor SAS-a.

Krah pregovora izazvao je pilote da stupe u štrajk koji će "paralisati" veliki deo letačkih operacija posrnulog avio-prevoznika, navedeno je iz kompanije.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>