• 5
 ≫ 

Da li će biti masovne rasprodaje u Egiptu? Nude pakete preko Fejsbuka za 100 € manje, izleti upola jeftiniji

 ≫ 

U slučaju otkazivanja letovanja korisnik snosi 100 odsto penala

  • 5
Hurgada Foto: Shutterstock, Facebook

Egipat je jedno od popularnih destinacija za srpske turiste, ili je bar to bio do pre nekoliko dana. Posle vesti da su dve žene preminule u napadu ajkula u letovalištu u blizini Hurgade, u Srbiji se ne beleže masovna otkazivanja letovanja, ali ima prodaje na društvenim mrežama.

Kako smo se uverili, na pojedinim grupama na Fejsbuku, koje prate oni koji odmor provode u Hurgadi, može se pronaći nekoliko paketa i to po nižoj ceni. Uverili smo se da su neki i 10-12.000 dinara jeftiniji od trenutne cene rezervacije. 

Jedna gospođa, koja ima ugovoren aranžman od 19. jula, na stranici nudi na prodaju taj termin. Kako je napisala, prodaje letovanje od 10 noćenja za dve osobe, a usluga je all inclusive. Kako je napisala, košta 100 evra manje nego što je cena za rezervaciju.

Iiz Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA uveravaju da nema mesta za paniku, da je situacija sigurna, te da ovaj događaj nije razlog za strah i otkazivanje letovanja.

Kako kažu, niko do sada nije odustao od zakazanog aranžmana u Hurgadi, kada je reč o našim agencijama. Međutim, osim prodaje paketa putem društvenih mreža, uočili smo i da je snižena cena pojedinih izleta.

Luksor, Kairo i mini safari ukupno sada koštaju 100 evra, dok je prošle godine, ta cena važila za jednu opciju. Dodatno, pojedine agencije nude i gratis izlet na uplaćena dva.

Izlet, egipat Foto: Printscreen

Podsetimo, prošle godine, cena izleta se promenila, pa je lane moguće bilo i kombinovati pojedine.

Izleti su organizovani na više načina, preko agencije, od strane hotela ili samostalno u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama.

Podsetimo, dve žene preminule su od posledica napada ajkule u mestu San Hašiš u blizini Hurgade u prethodna dva dana, zbog čega se pokrenula priča o sigurnosti letovanja na ovoj destinaciji.

hurgada Foto: V.B.

Takođe, u slučaju otkazivanja letovanja korisnik snosi 100 odsto penala.

Video: Ovde noć košta 8.000 evra, a prve komšije su vam ajkule: Uživanje u suvom luksuzu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>