• 9

Da li je ovo krađa? Supermarket kaže da jeste: Evo šta kupci rade sa brokolijem da bi uštedeli

Australijanci nesumnjivo osećaju krizu usled rasta cena hrane i, generalno, troškova života

  • 9
brokoli Foto: Shutterstock

Jedan australijski supermarket pokrenuo je akciju protiv "lopova" povrća, nakon što je snimak police iz prodavnice u Melburnu postao viralan: na njemu se vide samo stabljike brokolija.

Kod korpe se ovim povrćem postavljen je natpis koji upozorava kupce da "ne odvajaju glavice brokolija kako bi smanjili težinu povrća". A zašto su mušterije to činile? Pretpostvlja se - zbog paprene cene.

Naime, kilogram brokolija u ovom marketu košta 11,90 australijskih dolara.

Kupci su upozoreni da će osoblje od sada pregledati povrće na kasi. Na postavljenom znaku, čiji je snimak šerovan na Tviteru, jasno piše: "ATT kupci. Ne smete lomiti stabljike brokolija. Ovo je klasifikovano kao krađa. Sve kupovine brokolija će se proveravati na registrima. Hvala, menadžment".

Ipak, nije jasno u kom je tačno supermarketu postavljen ovaj znak, piše news.com.au.

Pretpostavka je da kupci na ovaj način štede novac, budući da osećaju krizu usled rasta cena hrane i, generalno, troškova života. Žena iz Melburna, Džen Šo, usnimila je cenu brokolija u Melburnu, kao i to gde kupci ostavljaju stabljike nakon što ih odlome, a snimak je od tog momenta (do pred kraj juna) već pogledalo više od 35.000 ljudi na TikTok-u.

Mnogi su saosećali sa ljudima koji to čine, smatrajući da su primorani da otkinu deo povrćke, kako bi uštedeli novac.

Pritisak u australijskom supermarketu takođe bi mogao da utiče na cenu krastavaca, paradajza i bobičastog voća, jer farmeri upozoravaju da bi mogli proći meseci pre nego što se cene vrate u normalu. Nedostatak radnika i rastući troškovi proizvodnje zaustavili su snabdevanje, a farmeri dalje navode da im preti propadanje useva jer nemaju berače.

Video: Najmlađi preduzetnik na svetu: Ima 13 godina, a već sam zarađuje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    9. jul 2022 | 16:03

    Prodavnice vise kradu od musterija..

  • Hoki

    9. jul 2022 | 16:02

    A oni kradu tako sto stave jednu cenu na rafu a drugu vecu cenu na kasi.. Pa ko ne gleda razvale ga i do 2000 dinara zavisi sta kupujete..

  • Gaga

    9. jul 2022 | 16:03

    Inače cene su nerealne...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>