• 4

I KFC odlazi iz Rusije? Egzodus kompanija ne prestaje

Yum! Brands je u maju već prodao svoje ruske franšize Pizza Hut-a, koje su trenutno u procesu rebrendiranja

  • 4
kfc

Foto: Shutterstock

Yum! Brands je, prema pisanju CNBC-a, blizu prodaje svog ruskog KFC biznisa.

To je deo njegovog plana da napusti rusko tržište, što su već učinile i brojne druge kompanije. Yum! Brands je saopštio kako planira da u potpunosti napusti Rusiju kada se transakcija KFC-a završi.

Inače, Yum! Brands je korporacija pod čijem okriljem su i lanci Pizza Hut, Taco Bell, The Habit Burger Grill, WingStreet. Širom sveta posluju pod svojim imenom, osim u Kini, gde su poznati kao Yum China.

Američki gigant od marta nagoveštava da preusmerava sav profit od svojih ruskih operacija u humanitarne svrhe, dok "radi na napuštanju tržišta". Rekli su i da zaustavljaju sve investicije, razvoj restorana i poslovanje u toj zemlji.

Yum! Brands je u maju već prodao svoje ruske franšize Pizza Hut-a, koje su trenutno u procesu rebrendiranja. 

Inače, od preko 54.000 lokacija koje Yum! Brands ima širom sveta, oko 1.000 KFC lokacija i 50 Pizza Hut lokacija bilo je u Rusiji; svakako, većina njih je tamo poslovala po ugovorima o franšizi.

Podsećamo, i Mekdonalds je zauvek raskrstio s Rusijom polovinom maja, i tamo je već otvoren novi lanac brze hrane - "Ukusno i tačka". Ekipa Telegraf Biznisa bila je na licu mesta, da proveri kako restorani sada izgledaju i koje su cene.

Video: Burger na laboratorijski način: Nema više ubijanja krava, meso u tanjiru direktno iz epruvete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>