• 38

Dnevnica na bazenu za roštilj majstora u BG 6.000 dinara: "Šta vredi, ne pojave se ni na razgovoru za posao"

I ako se jave na oglas, ne pojave se na razgovoru, jada nam se vlasnik jednog kioska brze hrane

  • 38
Roštilj

Foto: Shutterstock

Bandere, stabla drveća, pa čak i saobraćajni znaci u srpskim gradovima izlepljeni su brojnim oglasima za posao, razne usluge, putovanja… Tu su izlepljeni i oglasi za radnike na pečenju mesa ispod sača i za roštilj.

Za prvu poziciju nudi se plata od 80 hiljada dinara, dok za roštiljdžiju deset hiljada dinara manje. Osim bandera, oglasa ima i u novinama i specijalizovanim portalima, a traže se i na preporuku. Međutim, ove kao i prethodne sezone, nema ih.

Kako saznajemo jedan poznati javni bazen u Beogradu, zbog toga trpi, odnosno, vlasnici kioska koji prodaju brzu hranu. Zbog nedostatka radnika, oni prodaju specijalitete sa rostilja tri dana nedeljno umesto svih sedam koliko radi i bazen. 

- Nudio sam dnevnicu od 50 evra. Na oglas se javljaju, ali dvojica se danas uopšte nisu pojavila na dogovoren razgovor - kaže nam vlasnik kioska brze hrane.

Prema njegovim rečima, posla ima, i bilo bi još više, ali nema dovoljno ljudi za rad.

Smatra da je plata 80.000 i 70.000 dinara, odnosno oko 700 evra, više nego pristojna, ali sa dnevnicama od 50 evra (6.000 dinara) i bakšišom, nije fiksirana, što znači da može da ide i preko.

Na evidenciji nezaposlenih među onima koji traže posao nema kvalifikovanih kuvara, majstora roštilja i pečenja.

A kad nema majstora dobro dođu i oni priučeni i polukvalifikovani. Mnogo nih radi u inostranstvu, najčešće kao sezonci, a umesto njih uskaču penzioneri, članovi porodice ili mladi na raspustu.

Video: Najbolji roštilj za 1.maj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Balkan Srbija Grill

    6. jul 2022 | 13:49

    Pa realno ko bi radio za tu lovu ,pretpostavljam jos na crno bez prijave. Jos temperatura jedno 35 stepeni,a ti se przis na grilu. Ko je radio u kuhinji po restoranima hotelima zna da je to jedan rudarski posao,sa mnogo stresa i izrabljivanja .

  • Kralj

    6. jul 2022 | 13:27

    Dignes dnevnicu na 10 hiljade i vidis dali ce da se javi neko, prosta stvar.

  • Marina

    6. jul 2022 | 14:22

    U Srbiji nema dobrih kuvara,roštilj majstora,pekara,a zašto,pa nećete da ih dobro platite,odoše svi u inostranstvo da ljudi zarade novac,a vi poslodavci,kuvajte,pecite,mesite sami

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>