• 3
 ≫ 

Kostić nije uspeo da kupi veći deo Svetog Stefana

 ≫ 

Kostić je u "Budvansku rivijeru" ušao pre nekoliko godina

  • 3
foto Pixabay foto Pixabay

Akcionarima Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela nije se svidela ponuda MKG Propertisa za otkup akcija, pa se veoma mali broj akcionara prijavio da proda akcije firmi koja je dio MK grupe, čiji je vlasnik Miodrag Kostić.

"Danu" je nezvanično potvrđeno iz Centralnog klirinškog depozitarnog društva (CKDD) da se za prodaju akcija prijavio veoma mali broj akcionara, što znači da ta preduzeća ostaju u vlasništvu države, koja ima blizu 60 odsto kapitala.

MKG Propertis je, shodno zakonskoj obavezi, nakon što je postao vlasnik preko 30 odsto akcija Sveti Stefan hotela i Budvanske rivijere, bio u obavezi da ostalim akcionarima dostavi ponudu za otkup akcija po ceni od 3,85 evra po akciji, odnosno 7,3 evra po akciji. To je ukupno 61,5 miliona evra za sticanje stopostotnog vlasništva nad Sveti Stefan hotelima i Budvanskoj rivijeri. Odnosno, MKG propertis za skoro 70 odsto akcija "Budvanske rivijere" je nudila 40,14 miliona evra, dok je za skoro isti broj akcija u "Sveti Stefan" hotelima nudila 21,45 miliona, prenosi Investitor.me.

Prospekt za preuzimanje preostalih akcija ovih dvaju državnih preduzeća objavljen je na osnovu rešenja Komisije za tržište kapitala, a po osnovu Zakona o preuzimanju privrednih društava.

Kostić je u "Budvansku rivijeru" ušao pre nekoliko godina kada je kupio 15 odsto akcija tog preduzeća i tada je sa američkim biznismenom Neilom Emilfarbom najavio planove za "Budvansku rivijeru".

Emilfarb je, međutim, pre godinu izašao iz tog posla i akcije prodao Kostiću. Firme iz MK grupe su krajem maja kupile po nekoliko procenata udela u obe firme i sada imaju preko 30 odsto akcija, zbog čega su bile obavezne da ponude otkup ostalih akcija

Video: Božanstvena plaža u Kamenarima na koju bi se ovog časa mnogi preselili

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    7. jul 2022 | 19:03

    Mladi je od mene, prelila se društvena imovina na njegove firme, sada mu lako da kupuje sta hoce.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>