• 0

Telekom garancija uspeha za startap ulaganja TS Venture Fonda

Fond je fokusiran na tehnološke inovacije

  • 0
Hotelska soba Telekom Srbija Foto: Shutterstock

Ceo svet je u neizvesnosti zbog ekonomske krize, a fond iza kojeg stoji jedna velika i uspešna kompanija kao što je Telekom Srbije, startapovima pruža značajnu dozu sigurnosti za poslovanje i razvoj, poručio je direktor TS Venture Fonda Davor Sakač.

Govoreći za RTS on je rekao je da je najveća snaga Fonda osnivač Telekom Srbije, koji mu daje maksimalnu stabilnost.

Dodao je da se startapi masovno javljaju Fondu jer tu vide garanciju uspeha.

Sakač je istakao da ovaj prvi u ovom delu Evrope korporativni za finansiranje startapova hoće da ulaže u poslove koji će zaraditi novac, odnosno proizvode koje će neko biti spreman da plati i da koristi.

"Mi novac ne dajemo, mi novac investiramo, a zauzvrat uzimamo određeni udeo u vlasništvu firme, pomažemo im da se dalje razvijaju i da zajedno idemo prema što većem profitu", rekao je on.

Fond je fokusiran na tehnološke inovacije, na startapove iz oblasti IT-a, koji treba da nude originalne ideje sa globalnom primenom.

"Javljaju nam se startapovi iz Švajcarske, iz Nemačke, sa Kipra. Ceo svet je u neizvesnosti zbog ekonomske krize, a fondovi poput našeg, iza kojeg stoji jedna tako velika i uspešna kompanija, pružaju jako značajnu dozu sigurnosti i predvidivosti za poslovanje i razvoj, da će ugovoreni novac biti zaista obezbeđen", rekao je on.

TS Fond raspolaže petogodišnjim budžetom od 25 miliona evra, a kroz saradnju sa drugim investitorima sredstva za investiranje biće i veća. Opširnije čitajte u našem posebnom tekstu. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>