• 1
 ≫ 

Obilazak važne deonice: Šapić, prvi put kao gradonačelnik, dao ovo obećanje

 ≫ 

Novi Beograd-Surčin predstavlja vezu grada Beograda i auto-puta "Miloš Veliki". Tu deonicu su danas obišli Tomislav Momirović i Aleksandar Šapić

  • 1
Momirović obišao radove na deonici puta Novi Beograd - Surčin

Foto: MGSI/Đorđe Krstić

- Deonica auto-puta Novi Beograd-Surčin, uz efikasnu saradnju sa Gradskom upravom, mogla bi biti završena do marta naredne godine - najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović.

On je, sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem, obišao radove na izgradnji ove deonice, koja predstavlja vezu grada Beograda i auto-puta "Miloš Veliki" . Izrazio je zadovoljstvo što je Grad pokazao spremnost da se reše problemi na deonici, kako bi radovi bili završeni u najkraćem mogućem roku.

- Prvih 400 metara ove saobraćajnice mi praktično nismo uzeli u građevinsku realizaciju, jer još imamo probleme eksproprijacije i divljih naselja gde su naši sugrađani našli svoj dom - kazao je Momirović i naglasio da se "ovi problemi moraju pažljivo rešavati, ali i da je neophodno da pitanja eksproprijacije i divljih naselja što pre budu pokrenuta".

Objasnio je da je ova saobraćajnica značajna, ne samo za Novi Beograd i Surčin, već za sve građane koji putuju ka Zapadnoj Srbiji i Crnoj Gori. "To je vrlo frekventna saobraćajnica, koja će biti jako važna kada se izgradi. Moramo da izgradimo i dva kružna toka, dakle, ovo je kompleksna saobraćajnica iako je jako mala, ima oko 8 km", rekao je ministar.

Šapić je izrazio zadovoljstvo što napreduju radovi na izgradnji ove deonice, koja će omogućiti da se vozači iz Vojvođanske ulice i Ulice dr Ivana Ribara na Novom Beogradu direktno uključe na auto-put Miloš Veliki.

- Prvi put se sada upoznajem sa objektivnim problemima koje imamo. Pričam o problemima na koje grad može da utiče, jer je ovo jedna vrsta gradske saobraćajnice, koja će učiniti protočnim veliki deo Beograda - rekao je Šapić i obećao, sada prvi put sa pozicije gradonačelnika, da će uraditi sve što je u njegovoj moći i nadležnosti da ovaj projekat što pre bude realizovan.

Video: Podeljeno 140.000 vaučera za odmor u Srbiji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    10. jul 2022 | 14:02

    Čovek je za bazen, za ovo sto on radi treba puno,puno,stručniji Čovek ..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>