• 3
 ≫ 

Momirović: U toku proširenje 26 naplatnih stanica u Srbiji

 ≫ 

Ukupan prihod od naplate putarine na svim deonicama auto-puteva u periodu januar-jun 2022. beleži rast od 14, 21 odsto

  • 3
Foto: MGSI Momirović, putarina

- Srbiji, kao tranzitnoj zemlji, jako je važno da se saobraćaj odvija bez prekida, zbog čega je u toku proširenje na 26 naplatnih stanica širom zemlje - rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović.

Momirović je kazao i da je frekvencija saobraćaja na svim deonicama auto-puteva u prvih šest meseci za oko 15 odsto veća u odnosu na isti period lane. Podsećamo vas i na to kako je ovih dana na graničnim prelazima u zemlji: čeka se u proseku 40 do 90 minuta.

Ministar Momirović je sa predstavnicima Puteva Srbije obišao naplatnu stanicu Obrenovac i naveo da su prioritetna proširenja na naplatnim stanicama Stara Pazova, Obrenovac, Požarevac i Smederevo. "U narednih šest meseci proširujemo sve kritične deonice", poručio je Momirović i naglasio da se u auto-puteve kontinuirano ulaže.

Ministar je kazao i da Vlada ulaže dosta u bezbednost saobraćaja i upozorio sve vozače da budu oprezni s obzirom da je pojačan intenzitet saobraćaja zbog letnjih godišnjih odmora. Prema njegovim rečima, modernizacija auto-puteva jedan od prioriteta resornog ministarstva: u periodu od januara do juna ove godine, 82,68 odsto od ukupnog broja vozača teških kamiona koristilo je elektronsku naplatu putarine.

Rukovodilac odelenja za nadzor naplate putarine, Puteva Srbije, Marijana Bosić, rekla je da se naplata putarine u Srbiji sprovodi na 66 naplatnih stanica, na dužini od 829,87 kilometara auto-puteva. Podsetila je da je 1. januara 2019. otvorena kompletna deonica tj. zatvoren sistem naplate putarine od Obrenovca do Preljine, a da je 30. januara 2022. otvorena nova naplatna stanica Pakovraće, čime je povećana dužina auto-puteva pod naplatom putarine za oko 10 kilometara.

- Ukupan prihod od naplate putarine na svim deonicama auto-puteva u periodu januar-jun 2022. beleži rast od 14, 21 odsto u odnosu na isti period prošle godine - navela je Bosićeva.

Prema njenim rečima, prošle godine je zabeležen rekordan promet vozila na našim auto-putevima - 62.450.000 vozila koja su prošla kroz Srbiju, čime je ostvaren prihod od 280 miliona evra.

Video: Podeljeno 140.000 vaučera za odmor u Srbiji

(Telegraf  Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    10. jul 2022 | 19:57

    Уведите вињете и склоните рампе...

  • Iki

    10. jul 2022 | 22:48

    Svi uvode elektronske naplate putem interneta ili vinjete kod nas prosiruju naplatne rampe

  • Ana

    10. jul 2022 | 21:57

    Bravooo👏👏👏

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>