• 4

Zakerberg krenuo Maskovim stopama? "Ili unapredite svoju igru ili počnite da sređujete CV"

Osnivač Fejsbuka, odnosno Mete, smatra da je ovo najgori period ikada za kompaniju

  • 4
mark zakerberg Mark Zakerberg / Foto: Profimedia

Osnivač društvene mreže Fejsbuk i tehnološke kompanije Meta, Mark Zakerberg, nedavno je svojim zaposlenima dao oštro upozorenje: ili će da unaprede "svoju igru" ili mogu da krenu s ažuriranjem svoje radne biografije (CV).

U prevodu, mogu da se "bace" na traženje drugog posla, jer se kompanija suočava sa ozbiljno teškim vremenima, prema rečima njenog čelnika. Zapravo, Mark je istakao da je Meta suočena s "najgorim padom" u svojoj istoriji.

Kako piše Daily Star, Amerikanac je u razgovoru za okruglim stolom, sa svojim zaposlenima, navodno rekao da "verovatno postoji gomila ljudi u kompaniji koji ne bi trebalo da budu tu" i da je on "u redu" sa tim da zaposleni daju otkaz.

Rečeno je i da je Meta smanjila ciljeve zapošljavanja sa 10.000 novih inženjera na samo 6.000 ili 7.000, kao i da je uvela mnogo teže ciljeve za svoju postojeću radnu snagu. Zakerberg je dalje rekao svom timu: "Ako bih morao da se kladim, rekao bih da bi ovo mogao biti jedan od najgorih padova koje smo videli u novijoj istoriji".

U internom memorandumu glavnog direktora za proizvode kompanije takođe se navodi upozorenje za menadžere: o tome kako moraju da rade sa "užim, manje darežljivim timovima koji bolje izvršavaju".

Kris Koks je rekao: "Moram da podvučem da smo ovde u ozbiljnim vremenima i da su čeoni vetrovi žestoki. Moramo da radimo besprekorno u okruženju sporijeg rasta, gde timovi ne bi trebalo da očekuju ogroman priliv novih inženjera i budžeta".

Zašto smo "uporedili" Ilona Maska i Marka Zakerberga? Zato što su obojica počeli da zauzimaju oštrije stavove prema radnicima. Podsećamo, osnivač Tesle je nedavno rekao osoblju da bira: ili će da se vrate na posao ili da napuste kompaniju.

Video: Daniel Akerman meri sreću i zadovoljstvo radnika: Ovako će izgledati Balkan u narednih 5 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    11. jul 2022 | 16:50

    Kada je ova voštana figura pobegla iz palminog muzeja voštanih figura?

  • Djole

    11. jul 2022 | 19:56

    Dzaba vam novci moji sinovci........

  • Urke

    11. jul 2022 | 19:41

    Bravo Maki samo tako ja redovno pratim fejzbuk i jedva čekam metu da dodje čuo sam da tamo ima gomila cura za dobar provod.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>