• 0
 ≫ 

Prvi regionalni "jednorog" Infobip preuzima Netokraciju

 ≫ 

Iz kompanije kažu da im je cilj osnaživanje developerske zajednice kroz pružanje vrhunskog sadržaja, kao i dodatno podizanje IT vrednosti

  • 0
netokracija Foto: Netokracija

Infobip, vodeća IT kompanija u regionu, preuzima Netokraciju, vodeći poslovno-tehnološki magazin koji je u regionu prisutan preko 13 godina.

Infobip je u aprilu prošle godine preuzeo konferenciju Shift, s ciljem snažnijeg pristupa developerskom ekosistemu, a preuzimanje Netokracije još je jedan značajan korak u tom smeru, navodi se u saopštenju.

- Akvizicijom Netokracije cilj je osnažiti developersku zajednicu pružajući joj vrhunski developerski sadržaj „za developere“ i „od developera“ te dodatno podići vrednost IT-ja u društvu. Takođe, sinergijom Infobip Shift konferencije i Netokracije želimo da dosegnemo developersku zajednicu na drugim tržištima - poručio je Ivan Burazin, Infobipov član Uprave za developersko iskustvo koji je istakao kako će Netokracija, zahvaljujući podršci Infobipa i uz dugoročni plan globalnog širenja Infobip Shift konferencije na druge kontinente, imati potencijal širenja i skaliranja u regionu i na nova tržišta.

Infobip Shift će, dodaje, s Netokracijom u Srbiji i Hrvatskoj još snažnije predstavljati i pratiti razvoj lokalnog tehnološkog, startap i developerskog ekosistema, dok globalno širenje Netokracije potencijalno ima mogućnost da poveća odjek uspešnih domaćih priča.

Infobip će, osnažen Netokracijinim timom, nastaviti da jača developersku i startap zajednicu lokalno i globalno. Netokracijin dvanaestočlani tim, na čelu s osnivačem Ivanom Brezakom Brkanom, postaće deo Infobipovog odeljenja za developersko iskustvo koji vodi Ivan Burazin. Ivan Brezak Brkan, preuzeće ulogu Infobipovog Direktora za developerski sadržaj i uz Marka Mudrinića i Marka Tadića - vodiće tim kojem će u fokusu biti kreiranje različitog sadržaja za developere, poput web, blog, video, podcast sadržaja i drugih.

Uz to, Netokracija će u sklopu Infobip Grupe nastaviti da posluje kroz nezavisno uredništvo pod vođstvom Mie Biberović.

- Okupili smo sjajan tim stručnjaka za poslovno-tehnološki sadržaj u regionu – tim koji poseduje jedinstveno i bogato iskustvo, koji je pratio najveće i najznačajnije investicije u Srbiji, Hrvatskoj i širom regiona. Podrška Infobipa dolazi u vreme prilika za novi rast, a zahvaljujući ovom partnerstvu Netokracija će se još više posvetiti svojoj ulozi hroničara i analitičara domaće i regionane startap scene - zaključuje Marko Mudrinić, jedan od osnivača Netokracije i novi globalni ekspert za developerski sadržaj i produkciju u Infobipu.

Netokraciju je pre 13 godina osnovao Ivan Brezak Brkan, a danas posluje u Hrvatskoj i Srbiji, pokrivajući i ostatak regiona svojim tekstovima, konferencijama i drugim sadržajem poput podcasta.

Tokom poslednje decenije, Netokracija je svojim izveštavanjem i pisanjem pomogla da se izgradi poslovno-tehnološka scena. Kroz još veći broj tema, nastaviće sa praćenjem i podrškom domaćem digitalnom i tehnološkom sektoru. Netokracija, dodaje se, nastavlja da deluje na oba dosadašnja tržišta, u Hrvatskoj (netokracija.com) i Srbiji (netokracija.rs).

Formalno preuzimanje Netokracije od strane Infobipa uslediće po ispunjenju svih uslova potrebnih za zaključenje transakcije.

Video: Daniel Akerman meri sreću i zadovoljstvo radnika: Ovako će izgledati Balkan u narednih 5 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>