• 0

Krstarenje jeftinije od motela: Jedna industrija budzašto usred krize

Uzmimo za primer Diznijevu ponudu, koja podrazumeva popust do 35%

  • 0
Kruzer

Foto: Shutterstock

U turizmu, maltene sve poskupljuje - od hotela do avio-karata - ali u jednoj industriji dolazi do pada cena.

Doduše, jeste da trenutno viđamo apokaliptične scene na evropskim aerodromima, ali to se dešava usled pojačane potražnje i oslabljene radne snage: dakle, interesovanja svakako ima.

Jedna industrija se, ipak, smanjuje, a to je krstarenje (kruzeri). Kako piše WSJ, postoji skoro 2.000 takvih ponuda koje koštaju ispod 100 dolara dnevno do kraja godine, uključujući 53 plovidbe koja koštaju manje od 50 dolara dnevno.

Te podatke možete naći na sajtu Cruise Sheet, koja objedinjuje jeftine karte za krstarenje. Cene uključuju poreze i lučke takse. U međuvremenu, prosečna dnevna cena za hotelsku sobu porasla je za skoro 20% u poređenju sa nivoom iz 2019. godine, prema najnovijim podacima analitičke kompanije STR.

Samo u periodu između aprila i maja cene avionskih karata porasle su za skoro 13 odsto, navelo je Ministarstvo rada SAD.

Rezervacija odmora na moru ovih dana je jeftinija iz više razloga, piše WSJ. U ovo vreme prošle godine, linije za krstarenje su plovile sa vrlo malo brodova jer su se prvi put vratili u rad iz američkih luka, nakon što je pandemija kovida-19 dovela do gašenja industrije. Danas je više linija za krstarenje aktivno – pružajući putnicima mnogo širi spektar ponuda.

Uzmimo za primer Diznijevu ponudu. Naime, kompanija Disney Cruise Line koja zahteva da svi stariji od 5 godina budu potpuno vakcinisani protiv kovida-19, uz neke ograničene izuzetke, ponudila je opcije koje podrazumevaju popust do 35%.

Tako veliki popusti su neuobičajeni za Dizni, piše dalje u tekstu, ali Dizni nije odgovorio na zahtev za komentar - vezano za jeftine ponude. Krstarenja po Karibima ostaju među najpristupačnijim, posebno za one koji putuju van sezone, tj. u septembru. Početak školske godine i anksioznost oko sezone uragana obično izazivaju pad potražnje tokom tog perioda.

Neke od najznačajnijih ponuda mogu se naći za tipično skupe rute, kao što su krstarenja oko Aljaske ili Mediterana. Unutrašnje kabine (najmanje sobe na kruzeru) na krstarenju Mediteranom, za sedam noći, koštaju u proseku 728 dolara po osobi u julu. U istom periodu 2021. ta ponuda je koštala iznad 1.000 evra.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>