• 3
 ≫ 

"Er Srbija" proširuje svoju flotu još jednim avionom Erbas A330

 ≫ 

- Planirano je da avion dođe u Srbiju u oktobru ove godine - kaže generalni direktor kompanije

  • 3
Izbor najboljih fotografija koje su Tanjugovi reporteri zabeležili u 2016. godini Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Er Srbija će proširiti svoju širokotrupnu flotu još jednom letelicom tipa Erbas A330. Od oktobra kompanija počinje da leti za Kinu i od sledećeg proleća Čikago uz dodatno iznajmljivanje još jednog Erbasa A320, navodi portal Tango Six.

- Trenutno su u toku pregovori i proces nabavke u vezi sa iznajmljivanjem novog aviona. Planirano je da avion dođe u Srbiju u oktobru ove godine, kao i da uđe u saobraćaj nedugo posle toga, po završetku standardne procedure koja postoji prilikom ulaska bilo koje nove letelice u flotu - rekao je Jirži Marek, generalni direktor kompanije "Er Srbija".

Novi erbas A330 bio bi od velike pomoći u daljoj ekspanziji i povećanju obima saobraćaja u mreži destinacija Er Srbije. Taj avion bio bi korišćen za uspostavljanje saobraćaja do NR Kine.

Novi Erbas A330 takođe bi zamenio postojeći jedini širokotrupni avion YU-ARB na letovima do Njujorka, u periodu kada YU-ARB bude na redovnom servisu. Od proleća 2023. godine, nova letelica bi se koristila za letove do Čikaga, kao i za dugo priželjkivani sedmi nedeljni let do Njujorka preko leta, koji fizički nije bio izvodljiv sa samo jednim širokotrupnim avionom u floti, navodi Tango Six.

Direktor Er Srbije takođe je potvrdio da postoji plan da novi A330 takođe bude ukrašen u skladu sa izgledom aviona YU-ARB „Nikola Tesla“:

- Novi avion će krasiti lik poznate ličnosti, koja je proslavila Srbiju i srpski narod.

Video: Ovo niste znali: Šokantna lokacija i ideja prvog leta sa aerodroma u Kraljevini Jugoslaviji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>