• 16

Frizerku izdale mušterije, ne pojave se na zakazan termin, ovako je okrenula list: Da li je ovo rešenje za sve

Neće, kaže, da trpi nepoštovanje jer svoj posao radi pošteno i profesionalno

  • 16
Angry girl hairdresser žena frizerka kosa frizura svađa Foto: Shutterstock

Frizerka Sandra Grbić, vlasnica salona "Chic" u Smederevu, nedavno je "doživela nervni slom" kada se u istom danu, u terminima koje su ranije zakazale, nisu pojavile dve mušterije.

Ljuta, istraumirana i iznervirana, nakon svega je na društvenim mrežama objavila da u njen salon više neće moći da kroče gospođe koje nisu ispoštovale termine i sve mušterije koje zakažu dolazak i ne pojave se, kao i da će ubuduće za sve skuplje procese tražiti kaparu ili naplaćivati unaped.

U bizinsu je vreme novac, u poslednje vreme zbog krize i više nego ranije, ali prema priči frizerke Sandre mušterije sve češće iz različitih razloga "preskaču" termine.

- Kada zakazuju termin znaju i po 20 puta da zovu da se pronađe onaj koji im odgovara. A onda ili uopšte ne dođu ili pet minuta ranije pozovu da kažu kako neće doći. Zbog te dve gospođe koje su imale zakazane procese koji traju po tri sata i duže i skupo koštaju ja sam tog dana izgubila 100 evra. Zbog njih sam odbila druge mušterije, presedela u salonu 6 sati, a kada sam ih zvala i nisu se javljale na telefon toliko sam se iznervirala da sam morala da popijem tablete za smirenje - kaže Sandra.

Zbog svega je rešila da "preseče" odnose prema takvim mušterijama. Neće, kaže, da trpi nepoštovanje jer svoj posao radi pošteno i profesionalno, a o kvalitetu usluga ima garanciju u vidu brojnih priznanja sa takmičenja u bivšoj Jugoslaviji, Srbiji i Evropi koje je osvajala od svoje 15. godine.

"Nisam ja na čiviluku"

- Ne događa se stalnim mušterijama i poslovnim ženama jer one znaju da poštuju i svoje i tuđe vreme i novac. Ali mlađe žene i devojke nonšalanto kažu kako nisu došle u zakazno vreme jer su prespavale dan, išle na bazen, na kafu sa drugaricom i slično. I pri tom pitaju za novi termin istog dana kasnije. Takvo ponašanje je ružno i nema opravdanja. Nisam ja na čiviluku da bi se tako iživljavali - nastavlja Sandra.

Veoma posvećena frizerskom zanatu od kojeg živi i ponosna što od prošle godine sin Đorđe ide njenim putem kao muški frizer, Sandra dodaje da na poslu provede i ceo dan da ne bi izneverila svoje mušterije.

Tek je nekoliko dana prošlo od kada je uputila oštre poruke svojim mušterijama i za to vreme nije bilo "praznih" termina.

- Ako se slučajno dogodi ponovo, obećala sam sebi da ću javno objaviti imena, pa neka se takvi zamisle da li će im bilo ko od kolega u gradu ubuduće primiti rezervaciju - dodala je Sandra.

Video: Jednostavan trik za savršenu frizuru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>